x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sprijin pentru mineri

Sprijin pentru mineri

de Diana Scarlat    |    17 Iun 2010   •   00:00

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" sprijină protestul minerilor de la exploatarea de cupru Băiţa, din judeţul Bihor. Circa 150 de mineri din Sindicatul Minei de Cupru Băiţa, afiliat la Federaţia Naţională Mine Energie, membră a CNS "Cartel Alfa", s-au blocat în subteran pentru că nu şi-au mai primit salariile de peste două luni.



Protestatarii se află în mină de pe 9 iunie şi au refuzat să mai iasă la suprafaţă, după ce o rundă de negocieri între sindicatul de la mina Băiţa şi administratorul suedez a eşuat. Liderii lor au declarat că vor reveni la suprafaţă doar atunci când îşi vor primi integral salariile restante.

Mina Băiţa este administrată de Mineral Mining, o companie suedeză care nu se află la prima abatere de nerespectare a drepturilor angajaţilor prin încălcarea tuturor acordurilor şi contractelor de muncă încheiate cu aceştia. "CNS «Cartel Alfa» îşi reia protestul ferm legat de ceea ce se întâmplă cu salariaţii de la această mină a căror situaţie a făcut-o cunoscută şi federaţiilor europene la care suntem afiliaţi. Şi de această dată cerem ferm şi categoric organelor abilitate să intervină în sprijinul lucrătorilor şi să demareze ample cercetări legate de situaţia minei de la Băiţa. Mai ales că liderii de sindicat au transmis un memoriu referitor la situaţia angajaţilor minei către Prefectura Bihor, din păcate fără succes, situaţia acestora nefiind rezolvată nici până în ziua de astăzi", se precizează într-un comunicat al confederaţiei.

×
Subiecte în articol: observator