x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRI a sesizat încă din 2008 organele în drept despre cazul Boldea. PSD solicită demisia Codruţei Kovesi

SRI a sesizat încă din 2008 organele în drept despre cazul Boldea. PSD solicită demisia Codruţei Kovesi

22 Mar 2012   •   10:02
SRI a sesizat încă din 2008 organele în drept despre cazul Boldea. PSD solicită demisia Codruţei Kovesi

SRI a sesizat inca din anul 2008 organele in drept despre cazul Boldea, a declarat seful Biroului de presa al SRI, Sorin Sava.

"Conform celor afirmate si de domnul Codrut Olaru, seful DIICOT, reiterez ca SRI si DIICOT au avut o relatie corecta, de cooperare. Reamintesc ca inca din anul 2008 SRI a sesizat organele in drept despre acest caz", a spus Sava, care a mentionat ca SRI a actionat potrivit legii si a intreprins strict masurile solicitate de procurori.

"Ulterior, la solicitarea procurorilor, SRI a actionat in conformitate cu legea si protocoalele de cooperare existente cu institutiile abilitate in acest caz. In acest context, SRI a intreprins strict masurile solicitate de procurori, conform protocoalelor de cooperare deja mentionate", a explicat Sorin Sava, potrivit Mediafax.

Deputatul Mihail Boldea a parasit Romania sambata, pe frontiera terestra, el urmand sa fie dat in urmarire generala si internationala, a anuntat, miercuri seara, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

PSD solicita demisia Codrutei Kovesi

"PSD solicita demisia doamnei procuror general Laura Codruta Kovesi. De ce? In institutiile manageriate de domnia sa a fost posibila o asemenea situatie", a spus, joi, intr-o conferinta de presa, senatorul PSD George Severin.

El a precizat ca PSD solicita tuturor institutiilor implicate in aceasta situatie - Parchetul ICCJ, DIICOT, Parchetul Tribunalului Galati - sa traga concluziile si sa ajunga la consecintele necesare, aratand ca prima persoana care ar trebui sa faca acest lucru este procurorul general, Codruta Kovesi, "sub patronajul careia s-a intamplat ceea ce s-a intamplat in aceasta situatie".

Senatorul PSD a apreciat ca "fie in mod constient" nu s-a dat interdictia de a parasi tara si Mihail Boldea "a fost lasat in mod deliberat sa plece", fie este vorba despre "o grava incompetenta si incoerenta" a organelor statului.

×