x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stadionul Cluj Arena va avea un gazon hibrid, unic în România

Stadionul Cluj Arena va avea un gazon hibrid, unic în România

29 Ian 2019   •   15:35
Stadionul Cluj Arena va avea un gazon hibrid, unic în România

Gazonul actual va fi înlocuit pe Cluj Arena cu unul hibrid, o combinaţie între natural şi artificial, similară marilor stadioane, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

"Vom înlocui în acest an, după Festivalul Untold, din luna august, gazonul stadionului Cluj Arena în întregime, prima oară după 7 ani de funcţionare neîntreruptă, atât cu evenimente sportive cât şi spectacole. Va fi cel mai modern stadion din România, singurul care va avea gazon hibrid, care este o combinaţie între gazon natural şi unul artificial. În Europa sunt doar câteva stadioane cu un astfel de gazon hibrid, cum sunt cele din Barcelona sau Milano", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Potrivit acestuia, va fi schimbat şi sistemul de drenaj şi cel de încălzire şi vor fi extinse aparatele de fotosinteză care ajută la refacerea şi la regenerarea gazonului.

Costurile investiţiei se ridică la circa 500.000 - 1.000.000 de euro.

"Investiţia este una pe termen mediu şi lung, gazonul urmând să fie de o calitate impecabilă, care va putea fi folosit şi în meciuri din competiţiile europene de către echipa de fotbal a României în 2020. Cluj Arena va putea fi o alternativă dacă gazonul stadionului din Bucureşti nu va corespunde", a menţionat Alin Tişe. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Stadionul Cluj Arena gazon hibrid