x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Ce măsuri sunt în vigoare de Paște și de 1 mai

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Ce măsuri sunt în vigoare de Paște și de 1 mai

13 Apr 2021   •   11:23
Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Ce măsuri sunt în vigoare de Paște și de 1 mai
Sursa foto: Lucian Alecu

Starea de alertă se prelungește de marți, 13 martie, în toată țara, cu alte 30 de zile, până pe 12 mai. Astfel, România va împlini un an de stare de alertă, la jumătatea lunii mai.

Măsurile valabile sunt aceleași de până acum, cu câteva excepții:

În privința restricțiilor care se aplică de Paște, Executivul a hotărât ca în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 5:00, să fie permisă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Mai mult, stațiunile de pe Litoral vor fi deschise de 1 mai, însă gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare turistică va fi de 70% din capacitatea maximă a acestora.

De asemenea, în noaptea de Kadîr, în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în toate localitățile va fi permisă circulația enoriașilor musulmani în afara locuinței sau gospodăriei, în intervalul orar 20:00 – 5:00, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.  

În zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2020, în toate localitățile, operatorii economici care desfășoară activități de comerț sau prestări de servicii își pot organiza și desfășura activitatea în intervalul orar 5:00 – 20:00. În acest zile, în intervalul orar 20:00 – 5:00, operatorii economici vor putea active doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

×
Subiecte în articol: Starea de alertă