Comentariul specialistului
In Europa Centrală, Central-Estică şi de Sud, circulaţia aerului va fi slabă astăzi şi măine. Formaţiunile noroase pot staţiona. Sunt intrunite condiţii de formare a ceţii in orele dimineţii, dar, in condiţii de umiditate scăzută, ceaţa va fi pe arii restrănse. Lipsa de circulaţie in apropierea solului va favoriza stagnarea aerului rece, instalat in ultimele zile, şi astfel temperatura aerului va mai creşte uşor ziua, din insolaţie, dar va scădea noaptea ca urmare a efectelor radiative nocturne. In consecinţă, in aproape toată jumătatea de sud a Europei şi implicit in zona geografică a Romăniei, din punct de vedere termic va fi o vreme de toamnă blăndă, cu nopţi şi dimineţi reci şi zile plăcute.
meteorolog Romica Jurca
Â
Â
Azi in ţară
Bacău  21°C
Baia Mare       23°C
Braşov 20°C
Buzău  23°C
Cluj-Napoca   22°C
Constanţa        21°C
Craiova           23°C
Deva   23°C
Galaţi  22°C
Iaşi      22°C
Miercurea-Ciuc           18°C
Oradea 24°C
Piteşti  23°C
Sibiu    21°C
Suceava          19°C
Tărgu MureşÂ    22°C
Timişoara        24°C
Â
La munteÂ
Azi (luni):
Cerul va fi variabil, cu unele innorări doar in Orientali. Izolat, pe văi şi in depresiuni, se va produce ceaţă.
Măine (marţi):
Cerul va fi variabil, cu innorări şi izolat ploi slabe ziua in Orientali, iar spre sfărşitul intervalului, posibil şi in Munţii Banatului.
Poimăine (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu innorări după-amiază şi local ploi in Occidentali şi vestul Meridionalilor şi doar izolat in rest. Văntul va prezenta unele intensificări, indeosebi in Meridionali şi Munţii Banatului.
Bucureşti
max. 24°C
min. 8°C
Azi (luni):
Vremea va fi frumoasă, cerul mai mult senin şi văntul in general slab.
Măine (marţi):
Vremea va fi frumoasă, cerul mai mult senin, iar văntul in general slab.
Maxima: 24°C, iar minima: 9°C.
Poimăine (miercuri):
Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab pănă la moderat. Maxima: 25°C, iar minima: 10°C.
Drumeţii
Cabana Padiş-Arieşeni
Durata: 5 h
Traseul porneşte de la Cabana Padiş (impreună cu punctul albastru şi crucea galbenă). La Poiana Ponor, marcajele se despart. Al nostru nu traversează Părăul Brădeţeanu, continuă pe malul drept, traversează poiana, după care incepe urcuşul pănă la creastă. Dincolo ajungem pe malul unui părău care curge către un perete de calcar, ajunge la gura Peşterii Căput şi se aruncă intr-un puţ de 10 m. Pe aici nu putem intra in peşteră, numai prin intrarea cealaltă, care se găseşte deasupra acesteia, dar nici acolo nu putem inainta mult, fiindcă am ajuns pe o platformă cu puţuri adănci. De la peşteră ajungem pe drumul forestier ce vine de la Valea Cetăţilor. Drumul spre Arieşeni trece prin Cobleş, ce aparţine de comuna Arieşeni.