x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Start anevoios la schimbarea cauciucurilor de iarnă. Cât de periculos este să mergi cu ele vara

Start anevoios la schimbarea cauciucurilor de iarnă. Cât de periculos este să mergi cu ele vara

22 Mar 2012   •   07:58
Start anevoios la schimbarea cauciucurilor de iarnă. Cât de periculos este să mergi cu ele vara

Chiar daca se apropie 31 martie, termenul-limita de folosinta a cauciucurilor de iarna, soferii nu se inghesuie sa le schimbe cu cele de vara. Putini sunt cei care au calcat deja pragul service-urilor, iar specialistii in domeniu se asteapta ca, anul acesta, multi dintre clienti sa circule cu anvelopele de iarna si pe timpul verii. Ei avertizeaza insa cat de periculos este acest lucru si explica de ce.Aglomeratia cu care s-au confruntat soferii si administratorii de service-uri in luna noiembrie, cand toata lumea se agita sa nu ii prinda zapada fara cauciucuri de iarna, nu se mai regaseste zilele acestea in service-uri.
Totusi, soferii constienti, dar si cu ceva posibilitati financiare, au inceput deja sa schimbe anvelopele de iarna cu cele de vara. 'O schimbare a inceput sa se simta, numarul de clienti este mai mare fata de saptamanile trecute. Avem deja cam 50 de clienti pe zi care solicita schimbarea cauciucurilor", a spus pentru RTV.NET, Habi Akhras, administrator la service-ul anvelopa-janta.ro.
Nu toate service-urile simt insa cresterea numarului de solicitari. 'Avem in jur de 5-6 clienti pe zi care solicita schimbarea cauciucurilor de iarna cu cele de vara", a spus Nicu Paduraru, reprezentdintre clienti sa circuleant al service-ului anvelope-roti.ro.
Folosirea de cauciucuri de iarna pe timp de vara poate pune in pericol viata soferului. 'Daca se circula cu cauciucuri de iarna pe timp de vara, in primul rand anvelopele se tocesc mult mai repede, iar asta inseamna mai putina siguranta in trafic. Se poate intampla orice", a spus Habi Akhras.
Citeste articolul integral pe rtv.net

×