x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ștefan Balint, fostul campion național de box al României la categoria 91 kg, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare în Anglia

Ștefan Balint, fostul campion național de box al României la categoria 91 kg, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare în Anglia

14 Ian 2013   •   16:04
Ștefan Balint, fostul campion național de box al României la categoria 91 kg, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare în Anglia
Ștefan Balint, fost campion național de box al României la categoria 91 kg, în anul 2002, a fost condamnat la 52 de luni (4 ani și 4 luni) de închisoare în Anglia, de o judecătorie britanică, anunță Tottenham Journal.
Împreună cu doi conaționali – Jean Robert Kimelman și Ananda Odagiu -, Balint a aplicat o schemă de înșelăciune ingenioasă. Unul dintre cei trei, de regulă Kimelman, se învârtea în locurile frecventate de turiști, până ce era abordat de unul dintre aceștia, pentru indicații rutiere. Aici intrau în rol Balint și Odagiu, care pretindeau că erau polițiști și treceau la percheziția celor doi. În procesul de percheziție, „confiscau” banii și obiectele de valoare. Mi mult, obțineau și conturile bancare și codurile PIN ale cardurilor bancare, sustrăgând alte sume, ulterior.
Una dintre victimele celor trei, un fost general din armata Emiratelor Arabe Unite, a realizat că a fost victima unei escrocherii  și a raportat totul la poliție. Iar polițiștii i-au surprins pe români în flagrant. După ce au reușit să o „stoarcă” cu metoda lor pe o turistă japoneză de câteva sute de lire, s-au dus și la bancomat, să-și rotonjească prada, doar că aici li s-a înfundat.
„Acțiunile voastre crează o anume imagine despre această țară, care, din fericire, încă nu este reală. Țintele voastre au fost victime vulnerabile din centrul Londrei, unde incidente de acest tip se întâmplă prea des. Astfel de crime, care, pe bună dreptate, revoltă publicul, atacă baza societății noastre”, le-a spus judecătorul David Higgins lui Balint și acoliților săi.
Kimelman a fost condamnat la doi ani și jumătate, iar Odagiu a scăpat mai ușor, cu un an de închisoare. Toți trei vor fi expulzați după executarea pedepsei.
Balint nu se află la prima infracțiune de acest tip, fiind condamnat și în anii 2009 și 2010, în Marea Britanie, respectiv Germania, pentru aceeași schemă. El a fost exclus din lotul olimpic de box al României în 2003, după ce a fost arestat, în București, pentru înșelăciune.

×