x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stenogramele PSD - Mitrea, audiat si el la Parchet

Stenogramele PSD - Mitrea, audiat si el la Parchet

de Sidonia Silian    |    01 Sep 2005   •   00:00

Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a fost audiat ieri la Parchetul instantei supreme in dosarul stenogramelor. Inaintea intalnirii cu procurorii, Mitrea a fost intrebat de jurnalisti cine ar putea fi persoana de la care au plecat stenogramele. "Nu cred ca a fost cineva din afara, pentru ca nu avea cum sa ajunga sa opereze acolo, decat printr-un sistem extrem de complicat, in care eu nu cred. Sa fi montat cineva microfoane... exista aceasta posibilitate, dar eu ii atribui foarte putine sanse", a raspuns Mitrea.

Secretarul general al PSD a spus ca a recunoscut cateva pasaje din stenograme ca fiind discutii care au avut loc, unele la partid, altele la Guvern.

DEZVALUIRI. Dupa audiere, Miron Mitrea a declarat presei ca, intrebat de procurori daca stie cum au fost facute aceste inregistrari, le-a raspuns ca nu a existat nici o decizie oficiala de inregistrare. El a spus ca si-a adus aminte atat despre un dialog pe care l-a avut in noiembrie cu Adrian Nastase privind organizatia PSD Constanta, dar ca discutia nu a avut loc "in acesti termeni" (in cei reprodusi in stenograme - n.r.), cat si despre discutia in care Alexandru Atanasiu "l-ar fi certat un pic pe Dan Ioan Popescu", precizand insa ca discutia a avut loc la Guvern, nu la partid. Totodata, Mitrea a declarat ca le-a spus procurorilor ca nu-si aminteste sa fi participat la discutiile despre Rodica Stanoiu si Florin Georgescu. "Nu-mi aduc aminte sa se fi purtat in fata mea respectivele discutii. Punerea sub invinuire a Rodicai Stanoiu si a lui Florin Georgescu este un abuz, deoarece s-a facut pe baza unor declaratii care nu pot fi demonstrate", a adaugat Miron Mitrea.

×
Subiecte în articol: observator mitrea