x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sterilizările şi adopţiile câinilor, în evidenţa Primăriei Capitalei

Sterilizările şi adopţiile câinilor, în evidenţa Primăriei Capitalei

12 Iul 2013   •   14:42
Sterilizările şi adopţiile câinilor, în evidenţa Primăriei Capitalei

17 persoane au sterilizat gratuit, au adoptat şi s-au angajat să păstreze peste 1.100 de câini, în Bucureşti. Unii dintre aceştia au fost ulterior abandonaţi pe străzi, printre "campionii" la adopţii fiind cinci persoane care au sterilizat, fiecare, 171, 159, 96 şi, respectiv, câte 80 de animale.

Din evidenţele cabinetelor veterinare care au avut contracte cu ASPA rezultă că 1.110 câini au fost sterilizaţi şi adoptaţi de 17 persoane, municipalitatea decontând până în prezent peste 500.000 de lei pentru operaţiile de sterilizare.

"Dintre persoanele identificate în evidenţelor cabinetelor veterinare care s-au ocupat de sterilizarea câinilor fără stăpân, un număr de 17 persoane fizice s-au dovedit a fi campioane la adoptat şi sterilizat gratuit câini. Dintre acestea, sunt câteva care au adoptat şi sterilizat gratuit şi peste o sută de câini în baza prevederilor anterioare ale Hotărârii CGMB nr.16/2010 şi multe dintre ele, în prezent, nu mai ştiu de animale sau au refuzat să ne explice ce s-a întâmplat cu câinii şi unde trăiesc aceste animale", a declarat pentru Mediafax, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect ASPA.

Acesta a precizat că, în urma discuţiilor telefonice, au rezultat şi situaţii în care câinii au fost abandonaţi în parcuri, pe străzi sau chiar au fost vânduţi în Germania şi Austria.
Răzvan Băncescu a spus că o altă persoană, care a sterilizat 40 de câini pe banii municipalităţii, a explicat că mai deţine doar 32 de animale, însă în momentul verificării la locuinţa acesteia, inspectorii ASPA au constatat că animalele nu sunt acolo.
 
În urma verificărilor a rezultat şi faptul că, deşi sterilizările au fost făcute pe bani publici, anumite persoane au făcut campanii de fundraising, "menţionând pe diverse canale că aceşti câini sunt sterilizaţi din fondurile asociaţiilor pe care le deţin". De asemenea, alte persoane au lăsat cabinetelor veterinare date de contact nereale, a precizat Băncescu.


×