x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Dec 2008   •   00:00

BRAŞOV: Pomul de Crăciun montat în Piaţa Sfatului s-a prăbuşit aseară. Bradul, cu o înălţime de 29 de metri şi o greutate de câteva tone, era împodobit cu mii de lumini şi globuri care urmau să fie aprinse mâine, de Sfântul Nicolae. Nici o persoană nu a fost rănită. (L. Mateescu)

 


LA UN PAS DE TRAGEDIE
Mai multe obuze de artilerie au fost descoperite cu puţin înainte de a fi introduse într-un compactor de fier vechi. Muniţia descoperită de muncitori a ajuns în halda de fier vechi a unei firmei de colectare şi reciclare din Vâlcea. Potrivit purtătorului de cuvânt local al ISU, Cătălin Popescu, unele dintre proiectile erau în perfectă stare de funcţionare, iar introducerea lor în compactor ar fi putut produce o catastrofă.

INTERESUL POARTĂ FESUL
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul instanţei supreme cu privire la comiterea infracţiunii de fals în declaraţii de către Angela Toncescu, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Potrivit ANI, Angela Toncescu nu ar fi respectat dispoziţiile legii privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese. (V. F.)

ARGEŞ
O fabrică de componente electronice s-a făcut scrum în noaptea de miercuri spre joi. În ciuda intervenţiei pompierilor, care s-au luptat cu flăcările aproape cinci ore, au ars complet mai multe echipamente de producţie, materii prime, produse semifabricate şi finite, instalaţii electrice şi utilaje. Pagubele nu au fost deocamdată evaluate, dar se estimează că prejudiciul ajunge la câteva zeci de milioane de euro. Situaţia celor peste 200 de angajaţi va fi lămurită zilele următoare. (Elly Cîrstea)

OLTENI EUROPENI
Cei mai buni "vorbitori de europeană" sunt elevii Colegiului Naţional "Carol I" din Craiova. Cavalerii Danubieni au câştigat marele premiu al concursului "Do You Speak European", la care au participat reprezentanţi din 12 ţări. Concursul a fost organizat la Bruxelles de Adunarea Regiunilor Europene şi a avut ca temă viziunea lor despre Europa. "Cei cinci premianţi sunt Andra Dragomir, Georgiana Coşoveanu, Bogdan Ivanov, Vlad Ureche şi Paul Cherciu. Liceenii vor primi din partea CJ Dolj un premiu constând într-o excursie. (Mihai Gavrilă)

SECTOR 4
Peste 15.000 de intrări de blocuri vor fi decorate de Primăria Sectorului 4 pentru Sărbătorile de iarnă. "Vreau ca şi cetăţenii care nu locuiesc pe marile bulevarde, până acum singurele împodobite în preajma Sărbătorilor de Iarnă, să se poată bucura de feeria luminii pe care o creează ornamentele respective", susţine primarul Cristian Popescu-Piedone. La data de 13 decembrie va fi deschisă prima pârtie de schi şi săniuş artificială din Capitală, care va fi funcţională până în martie 2009.

 

×
Subiecte în articol: observator