x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Dec 2008   •   00:00
Ştiri pe scurt

PROCUROR, LA JUDECATĂ
Magistratul Viorel Vasile a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Viorel Vasile, fost şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Caraş-Severin, e acuzat că a primit mită de la două persoane. CSM a hotărât la 24 noiembrie suspendarea din funcţia de procuror a lui Vasile Viorel. Curtea de Apel Timişoara a dispus la 25 noiembrie arestarea preventivă a lui Viorel Vasile pe o perioadă de 29 de zile. Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Timişoara.



TULCEA
DNA l-a trimis în judecată pe directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, Dumitru Lascu. El e acuzat că ar fi pretins suma de 10.000 de lei pentru a suplimenta linia bugetară a unui prestator de servicii medicale cu suma de 52.000 de lei, prin direcţionarea unor fonduri gestionate de CAS Tulcea. Lascu a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce la 24 noiembrie ar fi primit suma de 8.100 de lei şi 500 de euro, banii fiind găsiţi în cursul aceleiaşi zile la percheziţia efectuată în biroul acestuia.

SILOZ PRĂBUŞIT LA ARAD
Un siloz aflat în comuna arădeană Vinga s-a prăbuşit, fără a exista victime. Sute de tone de porumb s-au împrăştiat pe sol, în jurul structurii metalice, zona fiind împrejmuită. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad nu a fost solicitat să intervină la acest incident, care nu s-a soldat cu victime. Reprezentanţii companiei proprietare nu au putut fi contactaţi pentru a oferi informaţii suplimentare. (Andrei Ando)

BUCUREŞTI
Şapte străzi din Sectorul 2 al Capitalei, care fac legătura între Strada Vatra Luminoasă şi Şoseaua Iancului, au sens unic începând de ieri. Este vorba de străzile Ionescu Băican (dinspre Strada Vatra Luminoasă către Şoseaua Iancului), Ionescu Atanasie (dinspre Şoseaua Iancului către Strada Vatra Luminoasă), Victor Manu (dinspre Strada Vatra Luminoasă către Şoseaua Iancului), Laurenţiu Claudian (dinspre Şoseaua Iancului către Strada Vatra Luminoasă), Gheorghe Folescu (dinspre Vatra Luminoasă către Şoseaua Iancului), Jean Atanasiu (dinspre Şoseaua Iancului către Vatra Luminoasă) şi pe Strada Sarafineşti (dinspre Vatra Luminoasă către Şoseaua Iancului).

MANDAT ANULAT
Curtea de Apel Bucureşti a anulat ieri mandatul de deputat obţinut de Koto Jozsef, candidat UDMR într-o circumscripţie din străinătate . Decizia a fost luată în urma procesului deschis de candidatul UDMR din circumscripţia 2 Târgu Mureş, Benedek Imre Şandor, contra Biroului Electoral Central. Sentinţa poate fi atacată în termen de 5 zile de la comunicare, informează Mediafax. În colegiul în care a candidat, Koto Jozsef a primit 34 de voturi din 1.768 (circa 2%).

CAZUL BRĂDIŞTEANU
Medicul Şerban Brădişteanu (foto), judecat pentru corupţie, ar putea reprimi dreptul de a părăsi ţara. Tribunalul Bucureşti a dispus ieri în favoarea sa ridicarea interdicţiei de a pleca din România, dar soluţia nu poate fi aplicată încă, deoarece a fost atacată deja cu recurs de procurori. Brădişteanu a susţinut că trebuie să meargă în străinătate pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale ce nu se poate efectua în ţară. (M. Pasă Petru)

BLOCAJE PE DN 57
Un sens al drumului naţional DN 57, între Orşova (Mehedinţi) şi Moldova Nouă (Caraş-Severin) este blocat în sectorul kilometrului 41+500 din cauza căderilor de stânci. Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Orşova, Ion Cunicel, a declarat că această alunecare de ebulment pe DN 57 a avut loc după ce, joi, aceeaşi situaţie s-a înregistrat la km 27+900 şi la km 29+750. Drumarii vor monitoriza DN 57, întrucât, din cauza ploilor, stâncile se rostogolesc spre carosabil. (Ana Ionaşcu)

TIR ÎNCĂRCAT CU AFGANI
21 de afgani au fost descoperiţi ieri în remorca unui automărfar de poliţiştii de frontieră arădeni. Afganii au vârste cuprinse între 12 şi 21 de ani şi deţineau documente eliberate de autorităţile elene pentru solicitanţii de azil. Ei au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă ilegal în Italia. (Andrei Ando)

BĂTAIE ÎNTRE ELEVI
Un adolescent a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat în urma unui conflict dintre două grupuri de elevi. În urma examinării medico-legale, s-a stabilit că plaga înjunghiată abdominală i-a pus în primejdie viaţa victimei. Autorul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi urmează să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor. (Daniel Mihalaşcu)

MIHĂILEŞTI
Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins ieri  cererea de întrerupere a pedepsei depusă de Mihai Gună, patronul firmei Mihtrans, condamnat la patru ani de închisoare în urma tragediei de la Mihăileşti. Acesta a depus în 17 octombrie o cerere de întrerupere a pedepsei, invocând probleme familiale şi de sănătate. Explozia produsă în 24 mai 2004 a ucis 18 oameni, iar alte 13 persoane au fost rănite. Valoarea distrugerilor înregistrate s-a ridicat la peste 260.000 de lei.

SPANIA – LIBER LA MUNCĂ
De la 1 ianuarie 2009, românii vor putea munci fără restricţii în Spania, după ce, ieri, Guvernul iberic a anunţat că nu va prelungi moratoriul instituit la intrarea României în UE. Acolo trăiesc oficial aproximativ 700.000 de români, din care 450.000 munceau legal, conform datelor înregistrate la jumătatea acestui an. Românii sunt cea mai mare comunitate de străini din Spania. (Carmen Pleşa)

×