x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Dec 2008   •   00:00

21 decembrie 2008



IRAK / Trupele române nu mai sunt dorite
Parlamentul irakian a respins ieri un proiect de lege care ar fi permis trupelor britanice, române, australiene şi ale altor ţări să rămână în Irak după data de 31 decembrie, când expiră mandatul acordat de ONU, relatează Mediafax. Washingtonul şi Bagdadul au stabilit staţionarea americanilor până la finalul lui 2011. Celelalte state – Australia, România, Estonia, El Salvador şi Marea Britanie – precum şi o forţă NATO au negociat la rândul lor un acord conform căruia toate misiunile se vor încheia până la sfârşitul lui mai, după care trupele vor beneficia de o perioadă de graţie de două luni pentru a se retrage până la 31 iulie.

PETROŞANI / Un bărbat, ucis de o pasarelă
O persoană a murit, iar o alta a ajuns la spital ieri, după ce o pasarelă din fier din zona dezafectată a fostei preparaţii de cărbune Livezeni s-a prăbuşit peste ele, în timp ce acestea încercau să fure fier vechi, iar alte două persoane sunt date dispărute, transmite corespondentul Mediafax. Anchetatorii au precizat că nu este vorba despre un accident de muncă la unitatea minieră, cele patru persoane aflându-se în zona dezafectată cel mai probabil pentru a fura fier vechi.

PROTESTE / MAE avertizează în privinţa Greciei
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Grecia sau doresc să se deplaseze în această ţară să evite, în zilele acestea, punctul de frontieră Prohamonas, la graniţa cu Bulgaria, şi circulaţia în zonele Tempi şi Serres. Atenţionarea vine ca urmare a manifestărilor de protest din Grecia pe care agricultorii din nordul ţării şi Thessalia le organizează în această perioadă, punctul de frontieră Prohamonas şi unele autostrăzi din zonă fiind blocate începând cu ora prânzului şi continuând până târziu în noapte.

JUSTIŢIE / Mandat parlamentar anulat

Benedek Imre, candidatul UDMR la Camera Deputaţilor în colegiul 2 Mureľ a obţinut prin instanţă anularea unui mandat de parlamentar. Judecătorii Curţii de Apel Bucureľti au decis admiterea parţială a contestaţiei lui Benedek şi anularea mandatului candidatului UDMR Koto Jozsef în circumscripţia electorală 43-Africa. Deocamdată acest mandat nu a fost atribuit nici unui alt candidat. (Raluca Creţ)

CRISTALE / Marele Târg de Crăciun
Cea mai mare expoziţie cu vânzare a anului, oferită de Muzeul Naţional de Geologie, mai poate fi vizitată şi astăzi. Deschis vineri, Târgul de cristale, podoabe, bijuterii şi flori de mină va rămâne deschis pentru vizitatori până la ora 18:00. Peste 16 expozanţi din ţară şi opt expozanţi din străinătate oferă cele mai frumoase piese. Preţul de acces în expoziţie este de şase lei.

COLINDE  / Cleopatra şi Steluţele Europei

Cleopatra Stratan şi grupul vocal al Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu au cântat ieri la Sala Polivalentă, de la ora 17:00, cele mai frumoase melodii. Deţinătoare a cinci recorduri mondiale la cei numai cinci ani ai săi, Cleo a susţinut singurul concert din acest an alături de micuţele staruri, cântând împreună trei melodii din repertoriul său şi alte două de pe albumul "La vârsta de 3 ani".

×
Subiecte în articol: observator