x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Dec 2008   •   00:00

22 decembrie 2008



DĂMBOVIŢA
Şase tineri au fost răniţi ieri-dimineaţă, dintre care unul foarte grav, după ciocnirea a două autoturisme pe DN 7, în comuna dâmboviţeană Lunguleţu. Accidentul s-a  produs din cauza unui şofer aflat sub influenţa alcoolului, care nu s-a asigurat la efectuarea unei depăşiri. Un tânăr de 28 de ani, Sorin P., din Bucureşti, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce conducea autoturismul marca Toyota nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de depăşire şi a intrat în coliziune laterală cu un alt autoturism. Şase persoane au fost transportate la spital, din care trei tineri, unul de 16 şi doi de 18 ani.

NINSORI ÎN MARAMUREŞ
În timp ce sute de mii de români îşi doresc zăpadă de sărbători, în Maramureş ninsorile dau peste cap traficul rutier. Pe DN 18, care face legătura între Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, se circulă cu dificultate din cauza zăpezii de pe carosabil. Tot în condiţii de iarnă se circulă şi în pasurile Gutâi, Prislop, Roata şi Rotunda. Încă de sâmbătă seară a nins în tot judeţul Maramureş, dar cel mai greu s-a circulat pe DN18, care face legătura între Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, şi pe DJ 108, care trece prin Pasul Roata. (V. D.)

HUNEDOARA

Un hoţ şi-a pierdut viaţa şi altul a fost grav rănit în timp ce furau o placă de fier, la Mina Livezeni din judeţul Hunedoara, după ce o bucată uriaşă de fier s-a prăbuşit peste ei. Accidentul s-a petrecut într-o zonă dezafectată. Deşi în mină încă se mai lucrează, zona în care se curăţă cărbunele, acolo unde s-a produs accidentul, a fost închisă acum trei ani, acum fiind în proces de ecologizare. Zona a devenit ţinta preferată a hoţilor de fier vechi. (M. Hihn)

DIN NOU ACASĂ
Românii care lucrează în străinătate au început să revină în ţară pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de familii, traficul prin Vama Nădlac crescând de patru ori faţă de o zi obişnuită, pe sensul de intrare în ţară. Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, în ultimele 24 de ore, peste 28.000 de persoane au intrat în ţară prin punctele de trecere a frontierei din Arad, respectiv Nădlac, Turnu şi Vărşand. Autorităţile arădene le recomandă românilor care aşteaptă rude din străinătate să le transmită acestora să intre în ţară prin punctele de frontieră Turnu şi Vărşand.

RESTRICŢII ÎN BUCUREŞTI
Cu ocazia evenimentelor dedicate comemorării eroilor Revoluţiei din 1989, în Capitală sunt anunţate şi pentru astăzi câteva importante restricţii de circulaţie. Astfel, între orele 11:20 şi 13:00 vor avea loc depuneri de coroane la Televiziunea Română. De aceea, Poliţia Rutieră va restricţiona traficul pe Calea Dorobanţilor, pe sensul de mers dinspre Piaţa Charles de Gaulle către Piaţa Dorobanţilor. (M.R.)

GALAŢI – ALAI DE CRĂCIUN
Peste 250 de colindători din mai multe localităţi ale judeţului Galaţi au defilat ieri în Alaiul de Crăciun, procesiune care prefaţează Sărbătorile de Iarnă. Cetele de colindători şi urători au fost binecuvântate de PS Casian Crăciun, episcopul Dunării de Jos, care le-a oferit iconiţe cu Maica Domnului şi Sfîntul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Galaţiului. Spectacolul popular de datini şi obiceiuri din sudul Moldovei a cuprins colinde, capra, plugul, jienii, ursul, mocănaşii şi steaua. (D.M.)

×
Subiecte în articol: observator