x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Iul 2009   •   00:00

6 iulie 2009



BRAŞOV
Şoferul autoturismului care a intrat în plin, sâmbătă seară, într-un grup de persoane care se aflau pe trotuar, accidentându-le pe trei dintre ele, după care a fugit de la locul faptei, a fost prins ieri de poliţişti. Şoferul fugar, Sorin Manea, în vârstă de 35 de ani, este din Zărneşti şi a fost prins de poliţişti în jurul orei 05:00, în apropiere de locuinţa sa. Victimele accidentului sunt doi bărbaţi în vârstă de 46 şi 34 de ani, precum şi un copil de 12 ani. Din cauza conflictului iscat între grupul de persoane aflate pe trotuar şi cel din maşină, un poliţist a fost nevoit să tragă două focuri de avertisment.

UCISĂ DE UN PANOU
O fetiţă din Oradea a murit după ce un panou publicitar din sediul unei bănci a căzut peste ea. Aceasta a mers la bancă pe la orele amiezii, împreună cu mama şi cu sora ei. Pentru că avea de efectuat o operaţiune bancară mama le-a lăsat pe cele două micuţe să se joace în sediul băncii. La un moment dat, cele două copile s-au jucat lângă un panou publicitar susţinut de două picioare metalice. Panoul a căzut peste fata cea mică. Copilul, în vârstă de trei ani, a suferit o fractură de bază de craniu şi, deşi a fost resuscitat de şase ori, starea ei nu a mai putut fi stabilizată şi a murit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Oradea.

PROBLEME AERONAVĂ
O aeronavă care decolase din Ankara cu destinaţia München a aterizat ieri-dimineaţă pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza unor probleme tehnice. Parbrizul aeronavei era fisurat, motiv pentru care comandantul a aplicat procedura care se impune în astfel de situaţii, respectiv aterizarea de urgenţă. Oficialii Aeroportului Henri Coandă au declarat că siguranţa celor peste 100 de pasageri aflaţi la bord nu a fost nici un moment pusă în pericol. Pasagerii au fost debarcaţi şi urmează să fie preluaţi de o altă cursă a aceleiaşi companii.

IMPACTUL RIDZI
Conducerea PD-L stabileşte azi în şedinţa BPN strategia de diminuare a prejudiciului de imagine generat de scandalul Ridzi. Potrivit unor surse din partid, liderii PD-L doresc să stabilească prin vot atitudinea pe care partidul o va avea în cazul  Ridzi, până la verdictul DNA sau al comisiei de anchetă. Liderii partidului doresc ca, după decizia BPN, membrii PD-L să se abţină de la comentarii publice, pentru ca mesajul să fie transmis numai de Emil Boc. Premierul a precizat ieri că, dacă justiţia va da un verdict care ţine de existenţa unor nereguli, în acel moment Ridzi va pleca din Guvern.

DROGURI PE LITORAL
Unsprezece persoane au fost depistate, în ultimele trei zile, de po­li­ţiş­tii antidrog în timp ce consumau dro­guri în zona unor cluburi şi te­rase din staţiunile Mamaia şi Vama Veche. Poliţiştii au confiscat 201 gra­me de haşiş, 60 de grame de canabis şi 21 de comprimate de Regenon. Aces­te persoane sunt cercetate pentru deţinere de droguri sau pentru trafic de droguri. Potrivit oamenilor legii, astfel de acţiuni vor continua săptămânal, pe toată durata sezonului estival, în scopul comba­terii traficului şi consumului ilicit de droguri.

FINAL DE BAC
Absolvenţii de liceu, care au sus­ţi­nut examenul de bacalaureat, şi-au aflat ieri notele. Elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat au putut să depună contestaţii până ieri seară la ora 20:00. Acestea vor fi soluţionate în perioada 7-8 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate la 9 iulie. După centralizarea rezultatelor din cinci sec­toare, promovabilitatea la exa­me­nul de bacalaureat din Capitală este, înainte de contestaţii, de peste 74%. În Sectorul 1 promovabilitatea este de 76,14%, în Sectorul 2 - 78,88%, în Sectorul 3 - 62,70%, Sectorul 4 - 76,67% şi în Sectorul 6 - 77,96%. Lice­ele cu cele mai bune rezultate: Co­le­giul German Goethe, Liceul "Alexandru Vlahuţă", Colegiul "Mihai Vi­tea­zul", Colegiul "Spiru Haret", Liceul "Gri­­gore Moisil" şi Liceul "Sfântul Sava".

REPORT LOTO 6/49

Numerele extrase aseară  la tragerea loto 6/49 sunt: 44, 39, 18, 2, 41, 22. Nici un jucător nu a reuşit să ghicească combinaţia câştigătoare, astfel că reportul la categoria I a ajuns la suma de  3.514.780 RON. La categoria a doua au existat 14 câştigători a câte 23.782 RON fiecare. La categoria a treia au fost 721 de câştigători a câte 538 RON fiecare. Numărul extras la Noroc a fost  4937077.

CAMPANIE: MICHAEL JACKSON, O ALEE ÎN HERĂSTRĂU
Postul de radio Pro FM şi MTV România, cu sprijinul Nova Music/ Sony Music şi al Fan Clubului Michael Jackson, lansează o campanie pentru denumirea unei alei din Parcul Herăstrău cu numele megastarului american. Potrivit unui comunicat citat de Mediafax, campania va fi lansată luni, 6 iulie, şi se va numi "Michael's Way". În cadrul campaniei, cei care vor să îi mulţumească lui Michael Jackson pentru tot ce a lăsat în urmă o pot face alăturându-se iniţiativei ProFM.

×
Subiecte în articol: observator