x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Iul 2009   •   00:00

7 iulie 2009



GALAŢI
Judeţul Galaţi se află pe ultimul loc în ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea la Bacalaureat, doar 59,82 la sută dintre candidaţi reuşind să promoveze examenul. Potrivit acestuia, la Bacalaureat s-au înscris 6.133 de elevi, însă doar 5.853 au fost prezenţi la examen. Mai mult, din cei prezenţi 16 au fost eliminaţi în timpul probelor, pentru că au fost prinşi copiind. Acesta este pentru al doilea an consecutiv când în judeţul Galaţi se înregistrează o promovabilitate sub 60 la sută.

ATERIZARE FORŢATĂ
Un planor a aterizat forţat ieri între comunele Mihăileşti şi Clinceni, pilotul fiind rănit. Acesta a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca, el având, potrivit primelor investigaţii, un traumatism toracic şi vertebro-lombar. Incidentul a fost semnalat prin numărul unic de urgenţă 112 la ora 15:30 în localitatea Chirculeşti, lângă Mihăileşti. Echipele de poliţişti ajunşi la faţa locului cercetează cauzele producerii accidentului. Referitor la acest caz, Mircea Ciucă, director investigaţii la Ministerul Transporturilor, a declarat că a fost constituită o comisie de investigaţie tehnică.

VERDICT CODURI
Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea Coaliţiei "Opriţi Codurile" în procesul intentat Guvernului, pentru încălcarea legii transparenţei şi adoptarea codurilor justiţiei prin încălcarea tehnicii legislative. Decizia poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă. Guvernul a aprobat la 22 iunie forma finală a Codurilor Penal şi Civil, acceptând 23 de amendamente dintr-un total de 50 depuse. (V. Fotache)

CRIMĂ SIBIU
Un bărbat în vârstă de 36 de ani din judeţul Sibiu şi-a ucis ieri prietena, după care a sunat la 112, s-a denunţat şi a spus că se va sinucide. Crima a avut loc într-o casă din centrul municipiului Sibiu, unde bărbatul locuia în chirie. Medicii de pe ambulanţă şi poliţiştii l-au găsit pe bărbat mergând pe stradă, cu gâtul tăiat, înfăşurat într-un prosop şi l-au dus la spital. În urma cercetărilor, procurorii vor stabili care a fost cauza morţii tinerei şi încadrarea juridică a faptei.

×
Subiecte în articol: observator