x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Iul 2009   •   00:00

14 iulie 2009



ÎNTORS LA GRANIŢĂ
Jurnalistul Agerpres Gabriel Apetrei a fost întors ieri de la graniţa cu Republica Moldova, pretextul fiind lipsa unor documente. Deşi avea toate actele-n regulă, vameşii moldoveni i-au mai cerut un certificat HIV-SIDA, nespecificat în lista documentelor necesare pentru pătrunderea în ţară. "Normal că nu aveam aşa ceva, pentru că nu se cere. Eram singurul român în microbuz, iar când am ajuns în vamă, şoferul a fost întrebat dacă sunt toţi de-ai lor", declară jurnalistul. Acesta a fost chestionat timp de o oră de mai mulţi vameşi, apoi i s-a spus că trebuie să se întoarcă în România.

BECALI, CU "SERVICI"
Omul de afaceri Gigi Becali a plecat ieri la Strasbourg pentru a fi învestit oficial în funcţia de europarlamentar. "Este o nouă etapă în viaţa mea, un drum nou. Este pentru prima dată când am servici şi program. Am şi o datorie să reprezint ţara. Am puţine emoţii. De mâine, viaţa mea ia o nouă întorsătură. Un drum nou pe care trebuie să merg şi nu-l cunosc. Eu vă spun la revedere, pentru că am altceva de făcut. Nu-mi arde de fotbal", a spus Becali la aeroport.

PROIECT DE LEGE
Ministerul Justiţiei propune să i se comunice din oficiu deciziile de condamnare şi de arestare a notarilor şi executorilor. Pentru aceasta, ministerul propune modificarea legilor notarilor publici şi a executorilor judecătoreşti, proiectul fiind publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, pentru dezbaterea publică.

FLIT LA POLIŢIST
Medicii Centrului Medical Unirea, unde a murit băieţelul de 3 ani dus acolo pentru o analiză RMN, au dat "flit" poliţiştilor anchetatori pentru a doua oară. Cei patru medici nu s-au prezentat nici miercuri, nici luni la audieri, motiv pentru care au fost amendaţi cu câte 250 de lei, iar directorul executiv al clinicii a primit în plus şi o amendă de 5.000 de lei, pentru că a refuzat să pună la dispoziţia anchetatorilor datele personalului implicat în cazul copilului care a murit la 29 iunie.

SALVAŢI DE MAI
Mai mulţi turişti dintre cei care rămăseseră blocaţi la Cabana Negoiu, din cauza inundaţiilor, au fost preluaţi ieri de elicopterul MAI. Aparatul a aterizat pe o porţiune cu iarbă aflată în apropierea cabanei, iar mai mulţi turişti, printre care şi un copil, au fost îmbarcaţi, elicopterul îndreptându-se apoi spre Sibiu, după ce făcuse mai multe curse pentru a-i salva pe cei 30 de turişti blocaţi acolo.

PLAJE CU ŞANŢURI
Inundaţiile au făcut ravagii pe litoralul românesc. Şanţuri în lungime de zeci de metri şi cu o adâncime de aproape un metru (ravene) s-au format pe şapte plaje din Constanţa, Mamaia, Eforie Nord şi Eforie Sud. Specialiştii Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL) au intervenit şi ieri pentru a remedia situaţia, lucrările desfăşurându-se seara şi noaptea, pentru a nu deranja turiştii. Potrivit acestora, ravenele s-au produs ca urmare a cantităţilor mari de precipitaţii căzute în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

×
Subiecte în articol: observator