x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Iul 2009   •   00:00

20 iulie 2009



SÂMBĂTA, LA SERVICIU
Românii ar putea fi obligaţi să vină şi sâmbăta la serviciu. Acest lucru se va întâmpla însă numai dacă Executivul va decide modificarea Codului Muncii în conformitate cu noua lege europeană prin care săptămâna maximă de lucru a fost majorată de la 40 la 48 de ore. În ţara noastră se lucrează oficial doar 40 de ore pe săptămână, de luni până vineri.

DE SÂNTILIE
Peste 115.000 de români îşi sărbătoresc astăzi onomastica de Sărbătoarea Sfântului Ilie. Conform statisticilor existente la nivel naţional, din cele 115.671 de persoane care poartă prenume sau derivate ale numelui Sfântului Ilie, 115.591 sunt bărbaţi.

CONCERT IRIS
Trupa Iris şi-a reluat activitatea concertistică, sâmbătă seară, cu un spectacol la Şimleul Silvaniei, susţinut cu ocazia Zilelor Oraşului.
Trupa Iris a revenit pe scenă după şase luni de pauză, cauzată de operaţia de transplant hepatic suferită de Cristi Minculescu, în luna martie a acestui an. Cristi Minculescu a fost aşteptat cu nerăbdare şi când a urcat pe scenă, aproape de miezul nopţii, a fost primit cu aplauze şi strigăte de bucurie.

TURIŞTI, CA IMIGRANŢI
160 de români care şi-au petrecut concediul la Rimini, în Italia, au rămas la întoarcere fără avion. Compania care trebuia să le asigure călătoria a anulat zborul în ultima clipă. Pe aeroport oamenii au rămas fără mâncare şi apă. Barul de pe aeroport s-a închis, aerul condiţionat şi apa de la toalete au fost oprite. "Am fost trataţi ca nişte imigranţi", a declarat unul dintre pasageri.

MORŢI DE CALD
Trei persoane au murit în judeţul Galaţi, din cauza căldurii excesive. Prima victimă a fost un bărbat în vârstă de 65 de ani, care a fost găsit în cursul dimineţii de ieri în Pădurea Gârboavele, din apropierea municipiului Galaţi. La numai câteva ore, o femeie, de 68 de ani, a fost descoperită decedată în apartamentul său. În cursul după-amiezii, ambulanţa a fost solicitată să intervină într-un parc din Galaţi unde un bărbat, de 65 de ani, a fost găsit mort pe o bancă.

×
Subiecte în articol: observator