x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Iul 2009   •   00:00

21 iulie 2009



STERLING CONTESTĂ
Compania Sterling contestă concluziile raportului Comisiei de Industrii şi Servicii, punct de vedere comunicat, anterior, preşedintelui Băsescu, premierului Boc şi liderilor partidelor parlamentare. Într-o scrisoare adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Sterling consideră că raportul Comisiei de anchetă este lipsit de acurateţe şi îşi exprimă dezamăgirea că această comisie "nu a desfăşurat o investigaţie amănunţită şi echitabilă, cu audieri care să includă persoanele-cheie, direct implicate în evoluţia acestui acord, încă din 1992, când acesta a fost încheiat".
SEMNAL DE ALARMĂ
Biserica Catolică atrage, din nou, atenţia asupra indiferenţei autorităţilor şi complicităţii unei părţi a Justiţiei la pericolul iminent care planează asupra Catedralei "Sfântul Iosif". Subiectul va fi dezbătut astăzi, începând cu ora 11:30, în Str. General Berthelot nr. 19, sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti. La discuţii va fi prezent şi Înalt Prea Sfinţitul Mons. Dr. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.
CÂTE UN MĂR PE ZI
Elevii din clasele I-VIII vor primi din toamnă câte un măr pe zi. Măsura a fost luată conform Ordonanţei privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli. Mărul se acordă pentru o perioadă de cel mult 100 de zile şcolare. Limita valorică pentru un măr trebuie să fie de 0,30 de lei. (E.M.)

PROTEST CAMIONAGII
Zeci de camionagii care lucrează la Autostrada Transilvania, angajaţi ai unor firme subcontractoare ale companiei Bechtel, au oprit ieri lucrul. Cei 56 de şoferi de camioane au oprit camioanele, unele încărcate cu materiale de construcţii, în dreptul localităţii clujene Lita, supăraţi că nu şi-au mai primit salariile de trei luni, potrivit Mediafax.

PEŞTI MAI MICI
Schimbările climatice determină micşorarea peştilor, potrivit unui studiu al institutului francez Cemagref, publicat ieri în SUA. Multe specii de peşti din apele europene au pierdut circa 60% din masa corporală medie în ultimele două-trei decenii, ca urmare a schimbărilor climatice, se arată în studiu, potrivit AFP. Cercetările au vizat  populaţiile de peşti care se găsesc în râurile europene, dar şi în Marea Nordului şi Marea Baltică.

LA VOLAN LA 10 ANI

Un control de rutină efectuat pe străzile municipiului Hunedoara i-a uimit pe poliţişti. Ei au oprit o maşină ce îl avea la volan pe un copil de 10 ani, care şofa chiar pe un drum public. Şocul poliţiştilor a fost şi mai mare când au aflat că autoturismul îi fusese încredinţat minorului chiar de mama sa. (Monalise Hihn)
PROTEST LA FOCŞANI
Peste 100 de ţărani vrânceni au protestat ieri la Focşani, cerându-şi pădurile înapoi. Ei cer modificarea Legii nr. 1/2000 privind reconstituirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor forestiere şi care prevede ca martorii ce depun declaraţii în dosar să deţină acte de proprietate pe terenurile lor. În Vrancea există un precedent de acest gen în comuna Mera, unde instanţa a lăsat în picioare o hotărâre a comisiei de fond funciar ce prevedea retrocedarea a 600 de hectare de pădure fără acte. (D.L.)
DISTINCŢIE
Rectorul UMF "Carol Davila", profesorul doctor Florian Popa, a primit ieri, din partea Universităţii din Palermo, titlul de Doctor Honoris Causa. Profesorul Florian Popa este autorul a peste 270 de lucrări comunicate la congrese desfăşurate în ţară sau în străinătate.
COMISAR REŢINUT
Un comisar din cadrul Gărzii Financiare Sibiu este reţinut pentru 29 de zile pentru mită. Marius Cheţan este cercetat pentru că, în timp ce efectua un control într-o piaţă din Sibiu, a pretins 2.000 de lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale. (D.T.)

×
Subiecte în articol: observator