x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Iul 2009   •   00:00

22 iulie 2009



LOVITĂ PE TROTUAR
O tânără care împingea pe trotuar un cărucior în care se afla un copil a fost lovită cu maşina de un şofer. În urma testelor s-a stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,91 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. După accident, conducătorul auto a fugit de la locul faptei, peste o sută de localnici din cartier adunându-se furioşi la locuinţa acestuia. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 22:00 în cartierul Cărămidari din Călăraşi.

TRAFIC VALEA OLTULUI
Circulaţia pe Valea Oltului va fi restricţionată mâine, între orele 11:30 şi 12:30, pe ambele sensuri între km 101 şi 102. În intervalul orar amintit va avea loc o verificare tehnică prin efectuarea unui test la scara 1:1 privind modul de comportare în urma unui impact al sistemului de tipul "Barieră împotriva căderilor de stânci de 2.000 kg", ce a fost executată în cadrul proiectului de consolidare a versanţilor pe DN 7, la poziţia kilometrică 201+400 m.

DROBETA TR. SEVERIN
Furnizarea apei potabile a fost sistată ieri în şase asociaţii de proprietari din Drobeta Turnu-Severin. Măsura a fost luată ca urmare a datoriilor acestora de peste 1,3 milioane de lei, a declarat pentru AGERPRES directorul societăţii apă-canal Secom, Ilie Pisoi. Potrivit acestuia, distribuţia apei la cei aproape 10.000 de beneficiari nu va fi reluată decât după ce debitele vor fi achitate în întregime, chiar dacă temperaturile vor atinge 38 de grade Celsius.

HI-Q, PENTRU AUTIŞTI
Trupa HI-Q va susţine vineri, 24 iulie, un concert în Piaţa Unirii din Timişoara pentru a atrage atenţia asupra problemei persoanelor cu autism. "Sperăm să reuşim să ajungem la sufletul timişorenilor care să conştientizeze cât de importantă e atitudinea lor faţă de persoanele cu autism", a declarat Laila Onu, director general executiv al fundaţiei organizatoare "Pentru Voi". Programul spectacolului care va începe la ora 20:30 va cuprinde cântece şi dansuri susţinute de persoane cu autism. (Ionela Gavriliu)

ÎNMATRICULĂRI
Peste 300 de înmatriculări auto au fost anulate, din cauza actelor false privind taxa de poluare. Direcţia Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a identificat, în perioada 15 mai-15 iulie, 385 de chitanţe false privind taxa de poluare pentru autovehicule. Din acestea, în 322 de situaţii s-a deschis dosar penal şi a fost anulată înmatricularea, iar alte 58 de cazuri sunt, încă, în faza de cercetare.

PLOIEŞTI
Experiment inedit pe o stradă din Ploieşti. Primarul Andrei Volosevici, a ţinuţ morţiş să semneze recepţia lucrărilor numai după ce s-a asigurat că şoseaua a fost reabilitată ca la carte. Drept urmare, a adus o cisternă şi a deversat aproape opt tone de apă pe şosea. Şi cum canalizarea a făcut faţă, recepţia lucrărilor a fost semnată. Strada Tabaci a fost reabilitată într-o lună şi jumătate, iar preţul lucrărilor a fost de un miliard şi şase sute de mii de lei vechi. (Laura Calciu)

×
Subiecte în articol: observator