x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Iul 2009   •   00:00

23 iulie 2009



MUNCĂ LA NEGRU
ITM Cluj a aplicat amenzi de peste 200.000 de lei pentru munca la negru pe şantierele Autostrăzii Transilvania. Au fost verificate în ultima săptămână 13 companii subcontractoare, dintre care opt au fost şi amendate pentru că angajaţii lor nu aveau întocmite contractele de muncă potrivit legii. Cea mai mare amendă a fost de peste 100.000 de lei şi a fost dată unei companii subcontractoare care avea 120 de angajaţi care munceau fără forme legale. (Lacrima Andreica)

INCENDIU
Un restaurant din Capitală a fost afectat ieri de un incendiu puternic. Localul a ars în totalitate, deşi 12 autospeciale au încercat să stingă focul. Anul trecut, acelaşi restaurant a mai fost afectat de un incendiu provocat de neglijenţa angajaţilor. Singura victimă a incidentului de ieri a fost proprietara unui magazin din vecinătate, care a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a leşinat, speriată de flăcări. Pompierii urmează să stabilească pagubele şi cauzele incendiului, clădirea fiind făcută scrum până în temelii.

DN 2 D ÎNCHIS LA VIDRA
Drumul Naţional 2 D ce face legătura între Vrancea şi Covasna este închis astăzi pe raza comunei vrâncene Vidra. Restricţia a fost luată pentru efectuarea unor lucrări de reparaţie şi modernizare a podului peste râul Putna. Varianta ocolitoare este DJ 204 B: Boloteşti şi în continuare pe DJ 204 E prin cartierul Satu Nou din Panciu şi satul Ireşti din Vidra. Restricţiile de pe DN 2 D sunt prevăzute în intervalul 23 iulie ora 7:00 şi 24 iulie, ora 07:00. Este posibil ca restricţia să se repete la toamnă. (Dana Lepădat)

CRAIOVA
Rudele unui bătrân mort în Craiova de circa două săptămâni nu au anunţat decesul acestuia pentru a putea să-i încaseze pensia. Vecinii lui Petre Nicolescu (73 de ani) au apelat la ajutorul poliţiştilor de la Secţia 3 Craiova pentru a pătrunde în locuinţa bătrânului. Din primele informaţii, cele două femei care locuiau împreună cu bătrânul (fiica vitregă şi nepoata) nu l-au înmormântat pe bătrân întrucât aşteptau ca miercuri să vină poştaşul să aducă pensia de 900 de lei.

×
Subiecte în articol: observator