x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Iul 2009   •   00:00

UCISĂ DE CÂINI
O femeie din comuna mureşeană Band a murit joi după ce a fost muşcată de o haită de câini. "Femeia se deplasa de la domiciliul său, pe jos, către un vecin şi a fost atacată şi muşcată de câini. La scurt timp, şi-a pierdut cunoştinţa şi a decedat pe drum. În urma verificărilor a fost identificat deţinătorul câinilor, un localnic din Negrenii de Câmpie. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute în OUG 55/2002 privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, proprietarul câinilor fiind cercetat în stare de libertate.

BOMBĂ LA BOTOŞANI
O bombă de aviaţie de mari dimensiuni, în stare de funcţionare, a fost descoperită în albia râului Siret, pe raza localităţii Vlădeni. "Muniţia a fost descoperită de angajatul unei firme care execută în zonă lucrări de extragere a agregatelor din albia râului Siret. Bomba de aviaţie medie, de fabricaţie germană, model 1939, a fost scoasă de o draglină de la o adâncime de aproximativ trei metri", a precizat Lupu. Specialiştii ISU afirmă că "exista pericol de explozie, întrucât muniţia se afla în stare perfectă de funcţionare şi prezenta un risc ridicat la transport şi manipulare din cauza gradului mare de uzură".

LILIAC TURBAT
Un bolnav internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din localitatea Sânpetru (Braşov) a fost muşcat de un liliac turbat. Cazul a fost anunţat de o asistentă medico-socială de la spital. Pacientul a fost trimis la Spitalul de Boli Infectocontagioase la 22 iulie, unde este internat şi în prezent. DSVSA Braşov a luat măsuri de declarare a bolii şi instituirea măsurilor de carantină de gradul III, dar şi demararea unei campanii de vaccinare de completare a câinilor şi pisicilor din Sânpetru.

FRAUDE IMOBILIARE
Trei persoane au fost arestate ieri în dosarul înşelăciunilor imobiliare din Capitală. Cele trei persoane sunt acuzate că fac parte dintr-un grup de nouă persoane (printre care se pare că se numără un avocat şi un angajat de la Administraţia Financiară din Sectorul 6 al Capitalei) specializate în fraude imobiliare prin forţarea unor bătrâni să le cedeze contractele de vânzare-cumpărare ale imobilelor.

VIDIN - CALAFAT
Termenul punerii în funcţiune a Podului Vidin - Calafat a suferit o nouă amânare. În ultima sa şedinţă, guvernul de la Sofia condus de Serghei Stanişev a decis prelungirea până în anul 2011 a termenului de intrare în folosinţă a celui de-al doilea pod la frontiera dintre Bulga­ria şi România. Agenţia Mediapool informează că activitatea de construcţie-montaj este îngreunată de neînţelegerile cu partea română. (Petio Petkov, Sofia)

GIULEŞTI
Patru case au fost afectate de un incendiu care a avut loc ieri-dimineaţă în cartierul bucureştean Giuleşti. Flăcările au fost stinse după circa 40 de minute, nici o persoană nefiind rănită. De supărare că ar putea să-i afecteze şi casa ei, o femeie a intrat în panică şi a făcut un puseu de hipertensiune, ea fiind trasportată cu ambulanţa la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

NEAMŢ
Mai mulţi angajaţi de la Serviciul Permise Auto Neamţ sunt în atenţia DNA pentru fapte de corupţie. Ei sunt suspectaţi că ar fi eliberat ilegal permise de conducere în schimbul unor sume de bani către persoane care nu au fost instruite şi nu au susţinut examenul necesar dobândirii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Serviciul Public Comunitar pentru permise şi înmatriculări Auto Neamţ este închis de miercuri dimineaţă, când o echipă de procurori ai DNA Bacău a descins la sediul instituţiei şi a sigilat birourile, verificând mai multe documente.

SUCEAVA
Doi ucraineni care voiau să intre ilegal în ţară au fost opriţi cu focuri de armă de poliţiştii suceveni. Aceştia au fost obligaţi să apeleze la această măsură deoarece unul dintre ucraineni avea asupra sa şi o armă de vânătoare. Cei doi sunt cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei de stat, ultraj şi contrabandă.

MUŞCAT DE ŞARPE
Un turist din Ungaria aflat în Padiş, la Glăvoi, în zona "Pietrelor Galbene", a fost muşcat de un şarpe. Bărbatul s-a deplasat la sediul Salvamont din Padiş abia la o oră de la incident, însă, deşi a fost preluat şi îngrijit de un echipaj SMURD, care i-a administrat ser antivenin, bărbatul tot a fost trasportat la Spitalul Jude­ţean din Oradea, unde a fost internat la secţia de Reanimare. Cetăţeanul maghiar este stabilizat, dar medicii susţin că acesta necesită încă monitorizare, supraveghere şi tratament de specialitate. (Teodora Ivan)

PRIMĂRIA CLUJ
Primăria din Cluj-Napoca a primit titlurile de proprietate pentru 202 hectare de pădure. Parcelele se află în zona Făget (47 hectare), Hoia (19 hectare) şi Lomb (96 hectare). Aici, spune primarul Clujului, Sorin Apostu, "vor fi amenajate parcuri-pădure în care clujenii să-şi poată petrece timpul liber în familie, iar conceptul presupune nealterarea în nici un fel a pădurii, doar amenajarea de alei, cărări şi amplasarea unor bănci, fără sacrificarea nici unui copac". (Lacrima Andreica)

×
Subiecte în articol: observator