x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Iul 2009   •   00:00

MAZĂRE, CERCETAT
Radu Mazăre va fi cercetat de pro­cu­rorii constănţeni pentru arborarea de însemne naziste. La 18 iu­lie, pri­ma­rul Constanţei a apărut îmbră­cat în general german la o prezentare de modă în Mamaia. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Adina Florea, a declarat că a fost făcută o sesizare la Parchetul instanţei supreme la adresa primarului Mazăre. Ieri, Parchetul a declinat competenţa procurorilor con­stăn­ţeni.

BUCUREŞTI
Patru şantiere au fost închise şi au fost date amenzi în valoarea de 46.000 de lei în urma unor controa­le efectuate ieri. 12 şantiere au fost verificate în perioada 20-24 iulie de reprezentanţi ai Prefecturii Capitalei, inspectori de muncă şi din con­struc­ţii. Printre motivele care au dus la în­chiderea şantierelor se nu­mără lipsa măsurilor de asigurare pentru prevenirea surpării malurilor de excavaţie şi zone de lucru nesemnalizate corespunzător. Un şantier din Secto­rul 1 nu avea avizul Poliţiei Rutiere, iar trecătorii erau puşi în pericol.

INTOXICAte CU CIUPERCI
Două femei au ajuns ieri în stare gra­vă la un spital din Iaşi după ce s-au intoxicat cu ciuperci. Cele două fe­mei din Mogoşeşti, din care una gravidă în luna a noua, susţin că au mâncat ciuperci culese din pădure.
    
BOTOŞANI
Zeci de sinistraţi refuză să se mai întoarcă în Rădăuţi Prut din Boto­şani, deşi statul le-a construit acolo case. Aproape 20% din cele 130 de ca­se construite de Guvern pentru sinistraţii din Rădăuţi Prut sunt ne­lo­cuite, iar beneficiarii nu sunt de găsit. Inundaţiile de la 27 iulie 2008 au distrus complet 130 de imobile şi au afec­tat alte peste câteva sute de gospodării.
     
RESTRICŢII BECLEAN
Maşinile de mare tonaj nu mai pot circula pe DN 17, în oraşul Beclean până în octombrie. Măsura este justificată de lucrările de reabilitare a drumului. Ca variantă ocolitoare, şoferii pot folosi DN 17 D Dej - Coldău - Nă­săud sau DN 17 C Bistriţa - Coldău - Nă­săud. Pentru celelalte categorii de au­tovehicule, circulaţia va fi deviată prin oraşul Beclean, pe Străzile Gheorghe Doja, Codrului şi Grigore Silaşi.

109 ANI DE CONCEDIU
Opt medicii care au eliberat circa 1.000 de certificate medicale angajaţilor Complexului Energetic (CE) Rovinari şi ai SNLO au fost sanc­ţionaţi de Casa de Sănătate Gorj cu câte 2.500 de lei fiecare. La CE Ro­vinari au fost emise, în ultimele şapte luni ale anului 2007, 913 astfel de acte cu 40.000 de zile de concediu me­dical (circa 109 ani) pentru boli dorsale, răceli şi fracturi. (G. Mladin)

LACUL SĂRAT
Prea Fericitul Daniel, patriarhul BOR, a participat ieri la hramul Mănăstirii "Sfântul Pantelimon" din Lacu Sărat (Brăila). Sute de cre­dincioşi au ignorat căldura şi s-au ru­gat ca lacul care a adus faima sta­ţiu­nii să nu dispară complet din cauza secetei. După slujbă, lumea a luat cu asalt oalele cu sarmale pre­gătite de măicuţele de la mănăstire. (F.C.) 

×
Subiecte în articol: observator