x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Iul 2009   •   00:00
HARGHITA
Primarii din bazinul Ciuc cer intervenţia ministrului Dan Nica pentru restabilirea siguranţei şi ordinii pu­blice în zonă. Edilii spun că în zonă se menţine o stare tensionată după conflictele dintre maghiarii şi romii din Sânmartin şi Sâncrăieni şi afirmă într-un document adoptat luni că "IJP Harghita, în pofida multiplelor noastre solicitări accentuate, nu a fost ca­pa­bil să ia măsuri de fond pentru asi­gu­rarea siguranţei personale şi patrimoniale a cetăţenilor". (Claudiu Sere)

CĂZUŢI ÎN RÂPĂ
Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite după ce maşina în care se aflau a căzut într-o râpă. Ac­cidentul s-a produs în localitatea ma­ra­mu­reşeană Preluca Veche şi a fost anunţat prin serviciul de urgenţă 112 chiar de unul dintre copiii aflaţi în maşină, în vârstă de 10 ani. "Martorii au spus că motorul maşinii s-ar fi oprit, iar conducătoarea auto, în mo­men­tul când a încercat să pornească de pe loc, a scăpat maşina", a declarat comisarul Ion Cârlig de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Maramureş.

ÎMPUŞCAT DE POLIŢIST

Un tânăr din comuna doljeană Terpeziţa a fost împuşcat în picior, luni seară, de şeful postului de poliţie din localitate. Incidentul a avut loc după ce, împreună cu alţi doi amici, tânărul Costel Purcaru l-a agresat pe poliţist. Scandalul iniţial a izbucnit după ce Purcaru a luat cu forţa la domiciliul lui o tânără de 19 ani. Părinţii fetei l-au anunţat pe şeful postului de poliţie care s-a deplasat acasă la Purcaru. Când a văzut că poliţistul îi ia fata, Purcaru şi doi prieteni de-ai săi au sărit să-l lovească pe poliţist, care a folosit armamentul din dotare. (Mihai Gavrilă)

FURT DE UN MILION RON
Şase tineri cu vârsta între 18 şi 23 de ani sunt suspectaţi că au furat un mi­lion de RON de la o femeie din Huşi. Aceasta locuia temporar într-o rulotă în municipiul Adjud, unde se afla pentru instalarea utilajelor unui parc de distracţii ce urma să fie pus în scenă cu ocazia târgului anual din lo­calitate ce începe la 6 august. Trei dintre suspecţi au fost deja prinşi, asupra lor fiind găsită suma de 420.000 de lei, iar ceilalţi sunt că­u­taţi acum de poliţişti în toată ţara. (Dana Lepădat)

BĂTUT CU FURCA
Un bărbat acuzat că şi-a bătut cu fur­ca unul dintre cei şase copii, este an­chetat de Direcţia pentru Protecţia Copilului Argeş şi de poliţişti. Bă­ia­tul, în vârstă de 17 ani, din comuna Tigveni a fost dus la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, iar luni, tatăl s-a prezentat la instituţia medicală cerând doctorilor să-i externeze co­pi­lul, după care cei doi au dispărut. Asta în condiţiile în care medicii i-au spus argeşeanului că băiatul trebuie lăsat în tratament şi investigaţii. (E. Cristea)

ANCHETĂ
Poliţiştii bucureşteni anchetează de­cesul unui co­pil de 6 luni în Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Părinţii micuţei au acuzat că me­dicii au pus un diagnostic greşit. Potrivit pur­tă­to­ru­lui de cuvânt al Po­li­ţiei Capitalei, Christian Ciocan, de­ce­sul fetiţei a avut loc la 27 iulie, la do­uă zile după internare, copilul fiind diagnosticat cu amigdalită.

JAF LA AMANET
Doi tineri au pătruns ieri într-o casă de amanet din Constanţa, de unde au furat suma de 11.000 de lei şi mai multe bijuterii din aur. Vânzătoarea le-a spus poliţiştilor că unul dintre ei ar fi avut în mână un pistol, iar ea s-a speriat şi s-a ascuns într-o dependinţă a imobilului. Casa de amanet este supravegheată prin camere video, iar poliţiştii speră ca imaginile de pe acestea să-i ajute să îi identifice pe cei doi.

×
Subiecte în articol: observator