x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

31 Iul 2009   •   00:00

31 iulie 2009



MINA PETRILA
Trei angajaţi de la lămpăria Minei Petrila sunt urmăriţi penal pentru dispariţia unui aparat multigaz. Aparatul ar fi putut juca un rol important în "Dosarul Petrila", deoarece are capacitatea de a stoca date despre concentraţiile de gaze din subteran pentru 30 de zile. Sorin Holingher, reprezentantul Serviciului de Securitate şi Sănătate în Muncă din CNH, a susţinut în faţa anchetatorilor că a recuperat aparatul din subteran şi l-a lăsat pe o masă din lămpărie. (M.H.)

MORŢI LA PROTAN DEJ
Doi muncitori de la SC Protan Dej au murit, iar un al treilea este în spital în urma unui accident de muncă. Muncitorii s-ar fi intoxicat cu vapori rezultaţi din macerarea resturilor. Cei trei ar fi trebuit să repare un utilaj şi au pătruns în hală fără măşti de gaze. Unul dintre muncitori ar fi coborât într-un bazin pentru a repara defecţiunea, dar i s-a făcut rău. Ceilalţi au încercat să-l salveze, dar au avut aceeaşi soartă. (Lacrima Andreica)

ÎMPUŞCĂTURI BRAŞOV
Poliţiştii braşoveni au tras ieri mai multe focuri de armă încercând să prindă trei traficanţi de droguri. Ieri, BCCOA Braşov a organizat, o acţiune de prindere în flagrant a unor presupuşi traficanţi de droguri, în faţa Hotelului Aro. În momentul în care au ajuns în zonă, trei persoane au fugit, astfel că poliţiştii au folosit armamentul din dotare. Unul dintre traficanţi a fost prins, iar ceilalţi doi sunt căutaţi. (Libiu Mateescu)

URŞI ÎN PANTELIMON
Patru urşi tineri crescuşi în captivitate în comuna Pantelimon încă de la naştere au fost eliberaţi ieri de Fundaţia Vier Pfoten.  "Animalele s-au născut într-un circ ambulant italian. Familia care a deţinut urşii a lucrat la circ şi intenţiona să-i dreseze pentru viitoarele spectacole", au afirmat ieri reprezentanţii fundaţiei.
    
PROBLEME LA ANL
Chiriaşii care locuiesc în blocurile ANL din cartierul clujean Mănăştur nu-şi vor putea cumpăra apartamentele. Primăria a decis să prelungească toate contractele de închiriere pe motiv că "vânzarea apartamentelor nu este oportună în acest moment", potrivit primarului clujean, Sorin Apostu. (Lacrima Andreica)

RESTRICŢII LA PLOIEŞTI
O nouă restricţie a apărut pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti. Timp de două săptămâni, se va reabilita partea carosabilă, iar circulaţia se va desfăşura pe un singur fir, pe o porţiune de 500 de metri. Restricţia este impusă, de astăzi, aproape de intersecţia cu Strejnic, la  pasajul suprateran peste calea ferată, fiind blocat sensul spre Bucureşti. (Laura Calciu)

LIBERTATU, ÎN LIBERTATE
Fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (IRPC) Piteşti, Cristian Libertatu, va fi judecat în libertate, a decis ieri Curtea de Apel Piteşti. Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al IRPC Pieşti, Cristian Libertatu, şi directorul general al firmei PIC, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de fapte de corupţie. (E.C.)

ACCIDENT POMPIERI
O maşină a pompierilor s-a răsturnat ieri seară în cartierul Drumul Taberei din Capitală, în timp ce se îndrepta spre un incendiu. Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, însă este posibil ca doi dintre servanţii care se aflau în maşină să fie răniţi. "Pompierii plecaseră la un incendiu. Una dintre maşini nu a putut ajunge din cauza unui accident care a avut loc într-o intersecţie din Drumul Taberei. Este răsturnată în mijlocul intersecţiei. Am înţeles că unul sau doi servanţi sunt răniţi uşor", a declarat Anca Onofrei, purtător de cuvânt ISU Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator