x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

29 Iul 2005   •   00:00

Rezidentiat - Concurs in patru centre universitare

Concursul de rezidentiat, sesiunea 20 noiembrie, se va sustine anul acesta la Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova si Targu-Mures. Astfel, la Bucuresti - pentru specialitati chirurgicale si grupa de specialitate medicina dentara, Cluj-Napoca - pentru grupa de specialitati medicale si grupa de specialitate medicina de familie, Craiova - pentru grupa de specialitate laborator, Targu-Mures - pentru grupa de specialitate farmacie. Concursul se va desfasura pe baza unor teste-grila. (Eugenia Mihalcea)

Umanitar - 450 de uzbeci, in Romania

Romania va oferi gazduire pe o perioada de sase luni, "din motive umanitare", unui grup de 450 de refugiati uzbeci din Andijan, inainte de transferarea lor in alte tari precum SUA si Canada. Potrivit ministrului roman de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, costurile gazduirii uzbecilor la Timisoara si Buzias vor fi suportate de Inaltul Comisariat pentru Refugiati al ONU. Cei 450 provin din orasul Andijan, scena unei sangeroase represiuni a demonstratiilor antiguvernamentale. (Ana Ilie)

Incident la Babadag - Ofiter roman dus de urgenta la spital

Un ofiter roman cantonat in poligonul de la Babadag - o femeie consilier financiar cu grad de maior - a fost transportat, ieri, de urgenta cu un elicopter la Spitalul Judetean Constanta, dupa ce a cazut, cel mai probabil din cauza caldurii, lovindu-se la cap. Pacienta a fost adusa la bordul unui aparat american Black Hawk de transport si asistenta medicala, care a aterizat pe eliportul spitalului. Insotita de colegi din armata americana, dar si de romani, ea a fost dusa in Camera de Resuscitare pentru mai multe investigatii, transmite Mediafax.

UE - Ajutor pentru inundatii

Refacerea infrastructurii in urma inundatiilor care au afectat Romania in lunile aprilie si iulie este considerata o prioritate de Uniunea Europeana. Aflat intr-o vizita de trei zile in Romania, Erich Unterwurzacher, directorul unitatii ISPA din DG Regio a Comisiei Europene, a declarat ca Bruxelles-ul va debloca fonduri pentru refacerea infrastructurii zonelor afectate de inundatii. Suma la care vor ajunge ajutoarele europene va fi de peste 70 de milioane de euro. (Maria Toader)

ITM Timis - Inspector arestat pentru mita

Un inspector de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Timis a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile. El a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 500 lei noi (5 milioane de lei vechi) de la directoarea unei firme, transmite Mediafax. Banii au fost primiti pentru ca inspectorul sa micsoreze o amenda pe care o daduse in luna decembrie firmei respective. Amenda a fost micsorata de la 135 la 60 de milioane lei vechi.

Sangeorgiu de Padure - CSM propune desfiintarea Judecatoriei

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis Curtii de Apel Targu-Mures o propunere care prevede ca Judecatoria de la Sangeorgiu de Padure, inaugurata anul trecut si in care s-au investit 530.000 de lei noi (5,3 miliarde de lei vechi), sa fie desfiintata. Potrivit propunerii CSM, Judecatoria de la Sangeorgiu de Padure, care trebuia infiintata inca din 1999, nu a functionat niciodata, transmite Mediafax. Potrivit propunerii CSM, ar urma ca in Sangeorgiu de Padure sa fie infiintat un sediu secundar al Judecatoriei Sighisoara.

Demersuri - Bani din trezorerii la banci

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Adrian Popa, va face demersuri la Ministerul Finantelor, respectiv la ministrul Ionut Popescu, pentru ca primariile sa aiba dreptul de a transfera banii de care dispun in conturile Trezoriei in conturi la banci comerciale. Sumele respective sunt aducatoare de dobanzi, ceea ce ar constitui un mare avantaj pentru comunitatile locale. (Elena Stanciu)

Masura - Pasapoarte suspendate

Pasapoartele romanilor care depasesc termenul legal de sedere in spatiul Schengen vor fi suspendate, indiferent de tara in care au calatorit, a informat ieri IGP. Masura poate fi luata si impotriva romanilor care au savarsit in strainatate fapta de cersetorie, constatata potrivit legii, impotriva persoanelor returnate in baza acordurilor de readmisie incheiate de Romania cu alte state. (Radu Crivat)
×
Subiecte în articol: observator