x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

20 Iul 2005   •   00:00

Cazul Turcu - Recurs pierdut cu News of the World


Romanul Alin Turcu, acuzat ca planuise rapirea Victoriei Beckham si eliberat apoi din lipsa de probe, a pierdut recursul intentat publicatiei News of the World pentru calomnie. Revista a publicat in noiembrie 2002 o serie de articole in care se spunea ca romanul intentioneaza sa o rapeasca pe sotia fotbalistului David Beckham. Turcu a fost arestat si retinut timp de opt luni, fiind eliberat dupa ce procesul impotriva lui a fost abandonat din cauza lipsei de credibilitate a martorului cheie. News of the World a sustinut ca articolele erau adevarate, iar instanta britanica a decis in favoarea publicatiei. (Simona Diaconu)

Baia-Mare - Contraceptive expirate


O femeie din Baia Mare a facut reclamatie la OPC, dupa ce, timp de doua saptamani, a luat contraceptive care erau expirate de patru luni. Femeia, care este casatorita, a declarat ca a observat o modificare a datei expirarii facuta cu pixul pe cutia de contraceptive.
Deocamdata, patronii farmaciei nu au putut fi contactati de inspectorii OPC, pentru ca sunt plecati din localitate. Pentru reclamanta, emotiile vor lua sfarsit abia miercuri, cand are programare la ginecolog. In functie de rezultate, ea isi rezerva dreptul de a actiona in instanta farmacia de unde a cumparat pilulele.

Oradea - Cladirea Filarmonicii a fost revendicata


Dupa ce au primit inapoi cladirea in care functioneaza de 35 de ani Muzeul Tarii Crisurilor, printr-o hotarare definitiva a Tribunalului Ploiesti, Biserica Romano-Catolica vizeaza sediul unei noi institutii de cultura. Imobilul din strada Moscovei in care isi desfasoara activitatea Filarmonica de Stat a fost revendicat in vreme ce Consiliul Judetean a investit zeci de miliarde pentru reamenajarea cladirii. Ministrul Culturii, Mona Musca, a declarat ca are in vedere mutarea Filarmonicii oradene in spatiul fostului cinematograf "Libertatea", aflat, la randul sau, intr-o stare deplorabila. (Natalia Ivan)

AVAS - UVCP, la vanzare


Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare un numar de 1.344.520 de actiuni, reprezentand intreg capitalul social al SC Uzina de Valorificare a Cenusilor de Pirita (UVCP) SA Turnu Magurele, singura societate de acest tip din Romania. Capitalul social al societatii este de peste 3,3 milioane de lei noi, iar intregul pachet de actiuni este detinut de AVAS. Investitorii interesati pot depune documentele de participare pana la data limita de 8 august 2005. (Elena Stan)

StudentI - "Dictionar de stricaciuni"


Editura Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi a lansat o aparitie editoriala neobisnuita: un "Dictionar de stricaciuni" care cuprinde cele mai importante pagube care au fost constatate in caminele studentesti. De exemplu, costul pentru varuirea peretilor este estimat la 3 lei (noi) pe metru patrat, deteriorarea unui termostat de la plitele electrice costa 374 de lei pe bucata, iar spargerea unui geam produce o paguba estimata la 14,10 lei pe metru patrat. (Mirela Cimpoi)

Nemultumire - Cercetatorii vor protesta in fata Primariei Capitalei


Cateva sute de cercetatori vor protesta astazi in fata Primariei Capitalei fata de desfiintarea liniei RATB care asigura deplasarea a aproximativ doua mii de salariati pe Platforma de Fizica Magurele. Afectati de decizia municipalitatii vor fi si studentii Facultatii de Fizica a Universitatii Bucuresti. Protestatarii vor solicita o audienta la primarul general si vor depune un memoriu. Cele 68 de linii de transport in comun care faceau legatura intre Bucuresti si localitatile limitrofe din Ilfov au fost desfiintate, saptamana trecuta, in jur de 160.000 de ilfoveni cautand alternative de transport, din cauza costurilor prea mari percepute de operatorii privati. (Monica C. Andrei)

Cernavoda - Oprire neprevazuta la centrala


Centrala nucleara de la Cernavoda a fost oprita ieri dimineata dupa un incident care nu a provocat scurgeri radiologice si nu a pus in pericol siguranta nucleara, informeaza Nuclearelectrica. Reprezentantii companiei spun ca oprirea s-a produs din cauza aparitiei unui semnal pe circuitul de evacuare a puterii electrice si nu au fost afectate functiile de securitate. Este ce-a de-a treia oprire neprogramata din acest an.

Ramnicu Valcea - Invazie de sobolani


Municipiul Ramnicu Valcea este invadat de sobolani. Administratia Domeniului Public a luat decizia ca, incepand cu 25 iulie, sa inceapa o operatiune de deratizare pe tot teritoriul orasului. Sunt vizate in principal spatiile dintre blocuri, locurile de colectare a gunoiului menajer si gurile de canal. In locurile unde vor fi amplasate substantele impotriva rozatoarelor se vor monta placute de avertizare. (Octavian Herta)

Arad - Protest pe inchisoare


Cinci detinuti din Penitenciarul Arad s-au urcat aseara pe acoperisul inchisorii pentru a protesta fata de amanarea adoptarii Codului Penal, care le-ar aduce pedepse mai mici. Ei au fentat paznicii dupa ce au fost invoiti sa mearga sa dea telefon, dupa care au amenintat sa se arunce in gol daca gardienii se vor apropia de ei. La fata locului au ajuns familiile detinutilor, dar si comandantul Jandarmeriei. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator