x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

18 Iul 2005   •   00:00

UTI Systems - Solutie informatica pentru Raiffeisen


Raiffeisen Bank a devenit prima banca din Romania autorizata de catre Banca Nationala sa utilizeze semnatura electronica pe baza propriei infrastructuri cu chei publice. Proiectarea si implementarea acestei infrastructuri a fost realizata impreuna cu compania UTI Systems, pe baza produselor certSAFE si shellSAFE, oferite de aceasta. Solutia implementata este una complexa, ea asigurand atat managementul certificatelor digitale, cat si aplicatii pentru semnatura electronica si criptarea datelor, componentele implementate fiind perfect integrate cu sistemul informatic existent al bancii.

Titularizare - Incep examenele profesorilor


Aproximativ 50.000 de candidati vor incepe de azi sustinerea examenului de titularizare pentru ocuparea unuia dintre cele 13.256 de posturi didactice vacante titularizabile, complete si cu o viabilitate de cel putin 4 ani, sau dintre cele 28.656 de posturi didactice netitularizabile. Astazi se vor desfasura probele scrise, mai putin pentru pentru posturile de educatoare si invatatori in limba materna, care vor sustine testarea la 19 iulie. Rezultatele la probele scrise se vor afisa la data de 22 iulie 2005, dupa care se vor solutiona eventualele contestatii. (Eugenia Mihalcea)

Pierdere - Astronomul Harald Alexandrescu a incetat din viata


Astronomul Harald Alexandrescu, coordonatorul Observatorului "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti, a incetat din viata sambata seara, dupa o scurta suferinta, au anuntat ieri reprezentantii Observatorului. Alexandrescu avea 60 de ani si va fi inmormantat maine, la ora 13:00, la cimitirul Ghencea. Corpul neinsufletit va fi depus de astazi la sediul Observatorului. Astronomul era doctor in matematici din 1982 si era specializat in dinamica spatiala. A condus Observatorul din 1984 si, intre 1998 si 2000 a fost profesor universitar in cadrul Universitatii Bucuresti.

Decizie - Traficul de minori, pedepsit mai aspru


Pedepsele pentru traficul de minori au fost majorate si pot ajunge pana la 18 ani de inchisoare, in urma modificarii Legii 678/2001 privind prevenirea si combaterea traficului de persoane, in ultima sedinta de Guvern. Noua reglemenatre prevede reducerea pedepsei pentru persoanele care ii ajuta pe anchetatori. Potivit noului text, se face o diferentiere intre pedepsele pentru infractiunile privind traficul de minori si traficul de persoane propriu-zis, care aveau aceleasi limite.

Alba - Oameni putini pe Muntele Gaina


Peste 2.000 de oameni din judetele Alba, Arad, Bihor, Cluj sau Hunedoara au urcat ieri pe Muntele Gaina, la altitudinea de 1.456 metri, pentru a lua parte la "Targul de Fete" din Muntii Apuseni. Din cauza ploii care a cazut aproape fara incetare inca de sambata, editia din acest an a avut cea mai restransa participare din ultima perioada. Cel mai asteptat punct de atractie, punerea in scena a unui obicei traditional de nunta transilvanean, a fost anulat din cauza furtunii. (L.D.)

×
Subiecte în articol: observator