x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

30 Iun 2005   •   00:00

Sectorul 3 - Negoita da amenzi in Centrul Istoric


Aproximativ 30 milioane de euro, atat vor investi autoritatile locale in modernizarea Centrului Istoric al Capitalei. Va fi refacuta infrastructura si restaurate monumentele istorice, aflate acum in paragina. Primul pas va fi facut peste trei saptamani de primarul Sectorului 3, Liviu Negoita. "5.000 de persoane care locuiesc ilegal vor fi evacuate, astfel casele putand reveni adevaratilor proprietari. De cand am restrictionat circulatia in Centrul Istoric, infractionalitatea a scazut cu 80%", a spus Negoita. Primarul general, Adriean Videanu, a promis ca, pana la sfarsitul mandatului sau, Centrul Istoric va deveni cel mai important punct turistic din tara. Prezent la dezbaterea publica cu tema "Revitalizarea Centrului Istoric", reprezentantul Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), Virgil Nitulescu, a fost amendat de primarul Negoita pe motiv ca a intrat cu masina in Centrul Istoric fara a avea permis. (Monica C. Andrei)

Dosarul RAFO - Iacobov isi pregateste o aparare solida


Omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost audiat ieri de procurorii din cadrul Parchetului Instantei Supreme, pentru prima data de la eliberarea sa din arest, din 27 mai. Iacobov a venit la Parchet impreuna cu avocatul sau, dupa ce saptamana trecuta nu s-a prezentat la audieri, desi fusese citat. Afaceristul a iesit din sediul Parchetului dupa doar o jumatate de ora si a spus presei ca isi va construi in continuare o aparare solida. Ioan Neagu, avocatul omului de afaceri, a declarat ca procurorii le-au inmanat o expertiza contabila privind dosarul RAFO, care va fi analizata, fiind posibil sa fie prezentata o contraexpertiza. De asemenea, avocatul a adaugat ca va urma o noua audiere, peste o perioada "rezonabila" de timp, dupa ce expertiza va fi analizata. Iacobov este invinuit in dosarul RAFO de complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare in forma calificata. (Radu Crivat)

Bucuresti - Primarii, urecheati de prefect


Mioara Mantale, prefectul Capitalei, i-a acuzat ieri pe primarii de sector ca nu colaboreaza cu institutiile implicate in prevenirea si gestionarea cutremurelor si a altor situatii de urgenta. "Primarii de sector nu se prezinta in comitetele operative si nu fac raportari trimestriale ale activitatii lor. Prefectura trebuie sa gestioneze un buget, dar acesta nu exista. Nu exista nici un inventar al investitiilor facute la nivel de sectoare si nu stim nici cum au fost cheltuiti banii, iar fiecare sector trateaza separat aceste probleme", a spus Mantale. Adriean Videanu si edilii de sector nu au fost prezenti la discutiile organizate pe aceasta tema la sediul Ministerului Transporturilor. (Monica C. Andrei)

Turcia - Vesta de aur pentru bulibasa


Un mester bijutier turc, pe nume Erdosan Selamet, din Gebze, a muncit 58 de zile la o vesta de aur de 14 karate pentru un client din Romania, informeaza Turkish Daily News. Selamet le-a povestit jurnalistilor turci despre un client din Romania care este seful unui clan de rromi si pe care l-a cunoscut prin rudele acestuia din Turcia. Vesta de patru kilograme il va costa pe client 85.000 de dolari. "Am fost in Romania si l-am intalnit pe bulibasa. Am aflat ca vrea o vesta si eu am lucrat-o in 58 de zile. Le-a placut mult. Bulibasa a spus ca o sa o poarte la zile festive si la nunti." Mesterul bijutier spune ca e capabil sa faca si o rochie de aur, daca i se cere. Oricum, se pregateste sa vina in Romania pentru alte comenzi. (Ana-Maria Luca)

×
Subiecte în articol: observator