x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

16 Iun 2005   •   00:00

Reprezentant - Andrei Plesu, in CA al TVR

Fostul consilier prezidential Andrei Plesu va reprezenta Guvernul in Consiliul de Administratie al TVR. Desi initial i se propusese chiar postul de presedinte al CA, fostul consilier prezidential a refuzat. Surse liberale spun ca premierul Calin Popescu Tarceanu a reusit sa il convinga pe Plesu sa intre in conducerea televiziunii publice. Liberalii mai au dreptul la un post in Consiliul de Administratie. (Monica Iordache)

Guvern - Noi pensii recalculate

Aproximativ 1.100.000 de persoane, ale caror drepturi de pensie s-au deschis in perioada 1981-1990, vor primi, incepand cu 14 iulie, pensiile recalculate, a anuntat ieri ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, ca urmare a incheierii celei de-a doua etape de recorelare a pensiilor. "Procentul persoanelor care vor beneficia de aceasta crestere este de aproximativ 42%-44% dintre cei carora le-au fost recalculate pensiile", a spus Barbu. (Aniela Nine)

Timis - Presedintele CJ respinge acuzatiile

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, sustine ca nici unul dintre subordonatii sai si, cu atat mai mult, domnia sa nu au intervenit in favoarea grupului de firme italiene "Euroholding" SA din Timisoara. Reamintim ca firma "EuroProduct" a fost la un pas de a obtine aprobarile pentru a infiinta o statie de betoane in zona sinistrata, fortand astfel mana tuturor constructorilor care s-ar fi angajat in reconstructia Banatului: peste 1.000 de case. "Am renuntat la orice fel de intalniri cu administratorul acestei societati, tocmai pentru a evita discutiile. (...)", a spus Ostaficiuc. (Tiberiu Kiss)

Arad - Incasarile Recons, reduse la jumatate

Societatea Recons, care administreaza fondul locativ de stat si spatiile comerciale ale municipalitatii Arad, si-a redus incasarile din chirii la jumatate. Anuntul a fost facut ieri, de catre Directorul Recons, Aurel Damian. Scaderea survine deciziei Consiliul Local Municipal, care a majorat chiriile in luna aprilie, in unele cazuri chiar si de 15 de ori, transmite Mediafax.

Codul Muncii - Negocierile s-au finalizat

Negocierile dintre sindicate si patronate pentru o forma finala a Codului Muncii au ajuns la final in aceasta saptamana, transmite Mediafax. Purtatorul de cuvant al CNSRL-Fratia, Valentin Mocanu, a declarat ieri ca sindicatele au solicitat ca parlamentarii sa nu aduca modificari la aceasta forma finala a Codului. Proiectul va fi publicat pe site-ul Ministerului Muncii.

Sanatate - Medicamente romanesti scoase de pe lista compensatelor

350 de medicamente romanesti au fost eliminate de pe lista produselor compensate, deoarece nu au fost finalizate studiile de bioechivalenta aferente si nu sunt certificate GMP (Good Manufacturing Practice). Ministerul Sanatatii a informat ca produsele autohtone sunt inlocuite cu medicamente din import. Asociatia Producatorilor de Medicamente din Romania considera ca aceasta hotarare este arbitrara.

×
Subiecte în articol: observator