x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

15 Iun 2005   •   00:00

Achizitie - SBS cumpara integral Prima TV

SBS Broadcasting a achizitionat ultimele 14 procente din actiunile Prima TV, intrand astfel integral in posesia postului de televiziune romanesc, conform Mediafax. Ultimul pachet de actiuni, aflat anterior in posesia a trei fosti parteneri romani, a fost achizitionat contra sumei de 2,2 milioane de euro. SBS Broadcasting a obtinut in luna martie a acestui an 86% din Prima TV. Tot atunci a cumparat posturile de radio Kiss FM si Radio Star, intreaga tranzactie ajungand la suma totala de 30,3 milioane de euro.

PSD - Iliescu, la Institutul Social Democrat

Ion Iliescu va coordona Institutul Social Democrat, a anuntat aseara presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, care a precizat ca fostul sef al statului se va ocupa de "renovarea doctrinara a stangii". Decizia a fost luata ieri intr-o intalnire la care au participat Ion Iliescu si liderii PSD. Nastase a mai spus ca Iliescu are o foarte mare experienta care trebuie folosita. "Cred ca orice constructie pe care dansul doreste sa o faca pentru viitor trebuie sa fie in curtea PSD, si nu in afara, cum ar dori unii", a spus Nastase.

Galati - Copil atacat de un caine-lup

Un baietel de doi ani a fost internat la Spitalul de Urgenta Galati dupa ce a fost muscat de fata de un caine-lup. Copilul este din comuna galateana Roscani si ramasese acasa cu bunicul lui, in timp ce parintii se aflau la camp. Baietelul, lasat nesupravegheat, s-a apropiat de cusca animalului. Cainele-lup, intaratat de o pisica, s-a repezit asupra copilului pe care l-a muscat de partea stanga a fetei. Medicii spun ca micutul va ramane probabil cu cicatrice pentru toata viata. (Erik Hoosz)

Relatii Publice - Brandul de tara, vazut de specialisti

Asociatia Romana a Profesionistilor in Relatii Publice (ARRP) a implinit 10 ani de existenta. Cu ocazia acestui eveniment, ARRP a organizat ieri Conferinta Nationala "ARRP - un deceniu de Relatii Publice". Un subiect aprig disputat a fost crearea unui brand de tara pentru Romania, lucru considerat necesar atat de reprezentantii industriei de profil, cat si de ceilalti invitati. Printre acestia s-au aflat Mona Musca, ministrul Culturii si Cultelor, si reprezentantii nou-formatei Asociatii de Relatii Publice din Republica Moldova. (Costin Anghel)

Servicii - Gaze mai scumpe, de la 1 iulie

Incepand de la 1 iulie, tarifele gazelor naturale vor creste, in medie cu 10,2%, ca urmare a obligatiilor asumate fata de Fondul Monetar International si a majorarii pretului la gazele din import in prima parte a anului, potrivit comunicatului autoritatii in domeniu. Astfel, clientii Distrigaz Nord care consuma anual mai putin de 2.400 de metri cubi vor achita 6.947.700 de lei/1.000 mc, fara TVA (fata de 6.352.658 lei/1.000 mc, pretul vechi). La Distrigaz Sud, noul tarif va fi de 6.997.900 de lei/1.000 mc (6.387.918 lei). (A.N. Ionescu)

Alba - Turistii blocati la Ramet au plecat

Turistii straini si romani care au ramas izolati in zona Manastirii Ramet in urma cu aproape o saptamana au parasit zona ieri dimineata. Turistii ramasesera blocati pe 9 iunie, din cauza alunecarilor de teren si a surparii drumului care face legatura intre Geoagiu de Sus si Valea Manastirii. Autoritatile judetene estimasera initial ca principalul drum de acces spre Manastirea Ramet va fi redat circulatiei nu mai devreme de doua saptamani, dar s-a reusit in final consolidarea acestuia si umplerea portiunilor afectate in mai putin de o saptamana. (Lucian Dobrater)

Decizie - Plesu si Gheorghe, inlocuiti la CNSAS

Cele doua Camere ale Parlamentului au aprobat ieri, in sedinta comuna, numirea lui Dorin Dan Lazea, propus de PD, si a lui Laurentiu Tanase, propus de PSD, in Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Lazea, doctorand in Filosofie, consilier la grupul parlamentar al PD din Camera Deputatilor, il inlocuieste in CNSAS pe Andrei Plesu, care si-a dat demisia la sfarsitul anului trecut. Tanase il inlocuieste pe Mihai Gheorghe, care, de asemenea, a demisionat din Colegiul CNSAS in urma doi ani. Tanase este teolog si a fost secretar de stat pentru Culte in Ministerul Culturii, in timpul guvernarii PSD.

Internet - 4 milioane de utilizatori

Numarul utilizatorilor paginilor de Internet a crescut cu 23% fata de inceputul anului, ajungand in luna mai la 4 milioane de persoane, conform datelor furnizate de Trafic.ro, serviciul de monitorizare a audientei pe Internet al companiei NetBridge. Cele mai vizitate site-uri sunt cele de download, cotidianele online, divertismentul, matrimonialele, afaceri-comert si categoria educatie-invatamant. Numai saptamana trecuta au fost accesate 130.138.445 de pagini, fata de 115.371.749 de pagini vizitate in luna ianuarie.

AVAS - Privatizarea BCR, in noiembrie

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) primeste scrisori de interes de la investitorii interesati de Banca Comerciala Romana (BCR) pana la 7 iulie. Ofertele finale vor fi acceptate pana la 19 septembrie, iar anuntul privindu-l pe castigator si semnarea contractului va avea loc pe 21 noiembrie. Bancile care au confirmat pana acum, oficial, dorinta de a participa la privatizare sunt Banca Intesa, Unicredito, Deutsche Bank, Fortis , BNP Paribas, HVB-Creditanstalt.
×
Subiecte în articol: observator