x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

14 Iun 2005   •   00:00

Spital privat cu servicii integrate / Iorgovan, avocatul lui Ion Iliescu / Inca un avertisment dat Ucrainei / Mischie, trimis in judecata de PNA / Si-a lasat buletinul la locul furtului

Premiera - Spital privat cu servicii integrate

La nici o saptamana de la deschidere, Euroclinic are deja peste 50 de pacienti in ambulatoriu si trei nasteri la activ. Printr-o investitie de 10 mi-lioane de euro, si noi avem acces la servicii de ingrijire a sanatatii la standarde europene. Euroclinic este, de altfel, piesa centrala a noului program de asigurari de sanatate, Medisystem, care promoveaza nu doar ideea redobandirii sanatatii, ci si pe cea a prevenirii imbolnavirii. Euroclinic este si rezultatul unui parteneriat public-privat care porneste de la concesionarea terenului Spitalului Clinic de Urgenta pana la folosirea comuna de servicii medicale.

Daewoo Mangalia - Angajatii, in mars de protest

Cateva sute de angajati ai Santierului Naval Daewoo Mangalia au organizat ieri un mars de protest, nemultumiti de decizia Ministerului Muncii de neinregistrare a concilierii dintre sindicat si administratia santierului. Potrivit liderului sindical Marin Florian, protestatarii au obtinut toate avizele necesare desfasurarii marsului. Astazi, la Judecatoria Constanta, se va judeca cererea depusa de sindicalisti impotriva deciziei Ministerului Muncii de neinregistrare a concilierii, dupa ce, in urma cu doua saptamani, sindicalistii au dat in judecata ministerul. (Mediafax)

Camera - Grupul lui Ciontu nu e recunoscut

Deputatii care au demisionat din Partidul Romania Mare au primit acceptul de a se asocia intr-un grup independent si de a beneficia de logistica necesara. "Aceasta asociere nu poate fi recunoscuta drept grup parlamentar", spune presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, care a facut referire la Regulament. Totodata, si-au anuntat demisiile din PRM deputatii Dan Grigore, Dumitru Puzdrea, Alexandru Ciocalteu si Liviu Almasan si inscrierea in Grupul Popular Independent. Liderul grupului a fost numit Anghel Stanciu. (Carmen Vintila)

Dosar mineriada - Iorgovan, avocatul lui Ion Iliescu

Senatorul PSD Antonie Iorgovan a anuntat ieri ca il va reprezenta pe Ion Iliescu in dosarul mineriadei. "Ne-am inteles sambata. Azi (n.r., ieri) am semnat contractul", a declarat Iorgovan, mentionand ca a preluat aceasta speta in mod gratuit. La randul sau, Ion Iliescu a confirmat incheierea contractului, reamintind ca Iorgovan a mai fost avocatul sau si in anii ’97-’98. Intrebat daca s-a clarificat calitatea in care se afla in acest dosar, Iliescu a spus ca a fost invitat ca martor, precizand ca nu putea fi inculpat "pana nu se instrumenteaza toata cercetarea". (Aniela Nine)

Bistroe - Inca un avertisment dat Ucrainei

Ucraina ar putea fi din nou penalizata in plan international, in cazul in care Comitetul Permanent al Conventiei Ramsar va aproba in toamna un proiect de rezolutie depus de Romania saptamana trecuta. Documentul priveste situatia in care se afla siturile Ramsar din Ucraina, intre care si Delta Dunarii, zona posibil afectata de lucrarile la faza intai a Canalului Bistroe. Proiectul de rezolutie ar putea fi adoptat la reuniunea anuala Ramsar, care va avea loc in luna noiembrie la Kampala, capitala Ugandei. Conventia Ramsar a decis in primavara acestui an sa nu mai acorde Ucrainei imprumuturile pe anul 2005 pana cand Kievul nu isi va clarifica pozitia referitoare la Proiectul Bistroe, in conformitate cu rezolutiile si recomandarile internationale formulate in acest sens. (Alexandru Nastase)

Gorj - Mischie, trimis in judecata de PNA

Nicolae Mischie a fost trimis in judecata in stare de libertate, de catre procurorii anticoruptie, pentru luare de mita si infractiuni conexe celor de coruptie. Fost presedinte al Consiliului Judetean Gorj si in acelasi timp fost lider al organizatiei judetene a PSD, Nicolae Mischie a fost acuzat la inceputul anului 2004 de cetateanul american Clement Mocanu ca i-ar fi cerut spaga pentru a-i facilita unele lucrari de constructii in judet. Americanul sustine ca i-ar fi modernizat mai multe proprietati fostului baron de Gorj, in valoare de 400.000 de dolari. (Gabriela Mladin)

Neglijenta - Si-a lasat buletinul la locul furtului

Un hot a fost surprins de politisti printr-un mod mai aparte de a fura. In timp ce se afla in statia CFR Babeni, Nicolae D. s-a imprietenit cu un calator si i-a spus ca va avea grija de bagajul lui pana cand acesta se va intoarce de la toaleta. In schimb, Nicolae a furat geanta in care se aflau un bilet de tratament, haine si doua milioane de lei. Hotul a cumparat un alt geamantan in care si-a lasat salopetele, o revista porno, diploma de studiu si buletinul. Acesta a dus apoi bagajul in gara, sesizand de fapt ca l-a pierdut. Nicolae D. este cercetat pentru furt. (A.B.)
×
Subiecte în articol: observator