x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stolojan: Tranşa de la FMI poate întârzia, Guvernul va trebui să prezinte un supliment la memorandum

Stolojan: Tranşa de la FMI poate întârzia, Guvernul va trebui să prezinte un supliment la memorandum

25 Iun 2010   •   00:00

Theodor Stolojan, prim-vicepreşedinte PDL, a declarat că în urma deciziei CCR următoarea tranşă de la FMI poate întârzia şi că Guvernul va trebui să prezinte un supliment de memorandum cu soluţii noi, el a apreciat că, momentan, taxele nu ar trebui să crească .

"Este posibilă o întârziere a tranşei de la FMI. Guvernul va trebui să prezinte un supliment de memorandum în care să prezinte măsurile care să contracareze imposibilitatea reducerii pensiilor. Pornind de la măsurile anunţate, Guvernul a continuat reducerea cheltuielilor curente şi prin aceste măsuri, ar putea acoperi impactul deciziei Curţii Constituţionale. Trebuie evaluat efectul şi văzut dacă aceste reduceri pot compensa reducerea pensiilor", a declarat Stolojan.

Democrat-liberalul a mai declarat că "Guvernul nu a avut încotro", neavând posibilitatea de a ieşi din acordul cu FMI. "În această etapă, nu ar trebui ca creşterea taxelor să fie o soluţie", a mai spus liderul PDL.

×
Subiecte în articol: observator