x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Strategia Naţională de Apărare, amendată în Parlament

Strategia Naţională de Apărare, amendată în Parlament

de Adriana Duţulescu    |    18 Aug 2010   •   00:00

Membrii comisiilor de politică ex­ter­nă din Parlament au dezbătut ieri Stra­te­gia Naţională de Apărare, amâ­nând însă emiterea unui aviz pentru săp­tămâna viitoare, când in­ten­ţi­o­nea­ză să amendeze documentul ela­bo­rat de CSAT, inclusiv în dome­niul vulnerabilităţilor. Preşedintele Co­mi­siei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a precizat că unul dintre amendamente vizează elimi­na­rea din capitolul vulnerabilităţi a campaniilor trusturilor de presă.

„Un singur element care fără a intra stricto sensu în domeniul de competenţă al comisiilor de politică externă, în mod inevitabil, s-a constituit un su­biect de discuţie, acea referire ca şi ameninţare la adresa securităţii naţi­onale a campaniilor de presă. Aici nu vă ascund că părerile au fost împărţite, mai mulţi colegi, printre care şi eu, am considerat că este o introducere artificială, aş spune excesivă, şi calificarea activităţii mass-me­dia în aceşti termeni mi se pare excesivă şi chiar nedemocratică. Vom vedea cum vom tranşa acest subiect, a existat o propunere a unui alt coleg de eliminare a acelui paragraf, eu susţin acest lucru. Au fost şi alte opinii care fac referire la o realitate care nu ar putea fi tăgăduită. Sunt dezbateri serioase, colegiale, opinii diferite, le vom tranşa democratic, prin vot, luni", a declarat Corlăţean, citat de Mediafax. El a subliniat că cele două comisii „exprimă un aviz", comisiile de apărare reunite fiind cele care adoptă raportul pe fond. „Noi vom face o recomandare pe care o vom tranşa prin vot săptămâna viitoare", a conchis Titus Corlăţean.

„Au fost dezbateri foarte interesante şi foarte constructive în legătură cu Strategia Naţională de Apărare, pentru că au fost 10-12 amendamente foarte concrete şi foarte serioase. Ne-am hotărât să ne vedem luni, la ora 14:00, pentru a decide textual pe fiecare amendament în parte. Am abordat toate elementele care au fost abordate şi în media, a fost o atmosferă constructivă, şi eu cred că colegii noştri de la cele două comisii vor aduce contribuţii serioase atât pe probleme de politică externă, cât şi câteva consideraţii pe care ei au dorit să le facă vor fi introduse în aviz şi vor pleca spre Comisia de apărare", a declarat preşedintele Comisiei de politică externă din Camera De­putaţilor, Attila Korodi.

×
Subiecte în articol: observator