x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Streinu-Cercel, despre testarea în masă din București: Se va face pe categorii de vârstă

Streinu-Cercel, despre testarea în masă din București: Se va face pe categorii de vârstă

26 Mar 2020   •   16:25
Streinu-Cercel, despre testarea în masă din București: Se va face pe categorii de vârstă

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a anunțat, joi, demararea unei testări pentru coronavirus pe un eșantion de aproape 10.000 de locuitori ai Bucureștiului, scrie Antena 3.

Streinu-Cercel a explicat că în zilele următoare specialiștii vor selecta pe cine anume vor testa, după care se va începe testarea propriu-zisă.

Potrivit dr. Streinu Cercel, testarea se va face în fața blocului, la ore anunțate din timp, președinții asociațiilor de locatari ajutând la acest proces.

”Noi vrem să punem în practică ce spune toată lumea. Și anume: nu trebuie să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească. Pentru asta, noi trebuie să știm pe unde circulă virusul în momentul de față și, mai mult, să știm și pe unde a circulat. Facem această evaluare științifică care ne va da un soi de date”, a spus dr. Streinu Cercel.

”Știm exact cum actionăm. În contextul în care vom găsi o persoană, două persoane pozitive, toată scara va intra în carantină. Vor fi asistați inclusiv de corpul medical, pentru a crea gradul de confort psihic în vederea unor posibile îmbolnăviri. Scările vor fi decontaminate de sus până jos, astfel încât să ținem lucrurile sub control. E momentul să prevenim apariția de îmbolnăviri”, a spus medicul.

Persoanele selectate pentru testare nu sunt obligate sa accepte si au dreptul sa refuze testarea. Dacă se va depista vreun caz pe o scară de bloc, toți locatarii vor intra în carantina 14 zile.

Dr. Streinu-Cercel a spus că 80% din forma sunt ușoare și medii și majoritatea acestora „se consumă la domiciliu”. El a adăugat că, în absența screeningului, multe forme ușoare pot trece neobservate, dar pot transmite boala și duce la cazuri grave.

Managerul Institutului „Matei Balș” a spus că Italia nu a făcut acest lucru și că noi nu avem voie să nu învățăm din acest lucru.

×