x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator STS spune că nu are atribuții de asigurare a securității cibernetice la Camera Deputaților

STS spune că nu are atribuții de asigurare a securității cibernetice la Camera Deputaților

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2024   •   21:15
STS spune că nu are atribuții de asigurare a securității cibernetice la Camera Deputaților

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) nu are atribuții de administrare sau de asigurare a securității cibernetice la Camera Deputaților, au precizat marți seara reprezentanții instituției.

„În contextul declarațiilor transmise astăzi de ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan Ivan, referitor la responsabilitatea instituției noastre cu privire la atacul cibernetic asupra sistemului informatic al Camerei Deputaților, reiterăm faptul că Serviciul de Telecomunicații Speciale nu are atribuții de administrare sau de asigurare a securității cibernetice a sistemului atacat. De altfel, ministrul a și rectificat public faptul că STS nu asigură securitate cibernetică și nu administrează sistemul IT de la Camera Deputaților”, a transmis STS.

Reprezentanții serviciului spun că vor asigura tot suportul necesar pentru remedierea acestor tipuri de situații semnalate instituției de către beneficiarii de servicii IT&C.

O breșă de securitate a avut loc la Camera Deputaților, după ce au fost furate date.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat și colaborează cu alte autorități cu competențe în domeniul securității cibernetice la investigarea incidentului, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC, Mihai Rotariu.

DIICOT a fost sesizat de Camera Deputaților cu privire la atacul informatic de marți și face cercetări privind săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și șantaj.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sts camera deputatilor