x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator STUDIU: Unul din doi români vrea religia materie obligatorie ȋn școli.

STUDIU: Unul din doi români vrea religia materie obligatorie ȋn școli.

08 Apr 2015   •   13:40
STUDIU: Unul din doi români vrea religia materie obligatorie ȋn școli.

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research pe tema atitudinilor cu privire la predarea religiei în şcoli relevă faptul că 50.2% din populaţia României este de acord că religia trebuie să fie materie obligatorie în şcolile publice.

În acelaşi timp, 64% dintre respondenţii care au participat la studiul reprezentativ naţional consideră că în şcoli ar trebui să fie predată şi istoria religiilor.

În ceea ce priveşte religia, bărbaţii sunt cei care dezaprobă în mai mare măsură caracterul obligatoriu al acestei materii. La nivel regional nu se observă diferenţe semnificative ale percepţiei faţă de tematica investigată.Studiul relevă însă că nu exista diferenţe statistice de atitudine între grupurile de apartenenţă religioasă

Pe de altă parte, analiza Reveal Marketing Research arată că 7 din 10 români consideră că religia ar trebui să fie predată de către absolvenţi ai facultăţilor de teologie. Aşadar, indiferent de caracterul obligatoriu al predării acestei materii în şcoli, cei mai mulţi dintre respondenţi văd ca fiind necesară predarea de către o autoritate în domeniul respectiv.

×