x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Su... ...a". Mesaj între doctorii spitalului din Slatina pe fişa de consultaţii a unui pacient

"Su... ...a". Mesaj între doctorii spitalului din Slatina pe fişa de consultaţii a unui pacient

17 Iul 2009   •   00:00

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Florin Paraschiva, medic cardiolog la spitalul din Slatina a fost deranjat peste măsură că, într-o noapte, o colegă i-a trimis un pacient la consultaţie. Ca replică, medicul i-a transmis doctoriţei, prin fişa de observaţie două mesaje. El a notat pe fişa de consultaţie cuvântul "nesimţire", dar şi un al doilea mesaj, scris cu puncte de suspensie: "su... ...a".





Pe 14 iulie, pacientul, un bărbat de 56 de ani, a fost adus la camera de gardă a spitalului din Slatina. Primul diagnostoic a fost acela de hemoragie nazală şi insuficienţă aortică. Consultat şi de medicul de la ORL, pacientul a fost trimis la cardiologie. De gardă, în acea noapte era chiar directorul DSP Olt. În urma investigaţiei s-a constatat că inima pacientului era sănătoasă.

Directorul DSP, Florin Paraschiva, a recunoscut că el este cel care a scris cuvântul "nesimţire" pe fişa de consultaţii. El a explicat că acesta era un mesaj către doctorul ORL care, în opinia dânsului, a trimis pentru analize la secţia cardiologie un pacient care nu avea probleme cardiace. Acest lucru l-a deranjat pe doctor pentru că, spune el, în noaptea precedentă fusese nevoit să vegheze permanent la căpătâiul unui bolnav aflat în stare foarte gravă.

Florin Paraschiva nu a recunoscut însă că ar fi şi autorul celui de-al doilea mesaj. Şeful secţiei de cardiologie spune că este pentru prima dată în cariera sa medicală când întâlneşte un asemenea caz. Conducerea spitalului a demarat deja o anchetă.
antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator