x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Statele Unite trimit noi avioane de luptă F-16 în România după ce o dronă a căzut în Delta Dunării

Statele Unite trimit noi avioane de luptă F-16 în România după ce o dronă a căzut în Delta Dunării

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2023   •   23:53
Statele Unite trimit noi avioane de luptă F-16 în România după ce o dronă a căzut în Delta Dunării
Sursa foto: Hepta

Secretarul de stat Antony Blinken a anunțat că Statele Unite ale Americii vor trimite avioane de luptă F-16 pentru a consolida misiunile de poliție aeriană în România, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Secretarul de stat Antony J. Blinken a discutat vineri cu ministrul român de externe, Luminița Odobescu, inclusiv despre o viitoare rotație a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România.

Secretarul Blinken și ministrul de externe Odobescu au discutat despre investigația României cu privire la resturile de dronă găsite în România, în apropiere de granița cu Ucraina.

Cei doi au discutat despre o cooperare suplimentară pentru menținerea securității spațiului aerian, inclusiv despre o viitoare rotație a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România.

Secretarul Blinken a afirmat sprijinul SUA neclintit pentru România, aliat NATO.

Șefa diplomaţiei române a salutat sprijinul şi solidaritatea SUA şi a Aliaţilor cu România şi a subliniat importanţa menţinerii în atenţia NATO a evoluţiilor din Marea Neagră şi regiune.

"Ministrul Luminiţa Odobescu şi secretarul de stat Blinken s-au referit la importanţa continuării discuţiilor şi coordonării bilaterale pe teme de securitate şi privind agenda curentă a NATO”, a transmis MAE.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: f-16 romania politie aeriana