x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Subfinanţarea spitalelor şi drogurile, cauza morţii unui tânăr la Iaşi.

Subfinanţarea spitalelor şi drogurile, cauza morţii unui tânăr la Iaşi.

de Cristinel C. Popa    |    22 Iun 2011   •   12:37

Un tanar de 21 de ani a murit in dimineata zilei de miercuri la Spitalul de Urgente "Sf. Spiridon" din Iasi. Cu disfunctie cardio-respiratorie, el nu a mai putut fi salvat de medicii de la sectia de Terapie Intensiva in ciuda eforturilor depuse.

Tanarul fusese transferat la Spitalul "Sf. Spiridon" de la Spitalul de Boli Infectioase, unde fusese internat in cursul serii de marti, cu stare subfebrila.
Miercuri dimineata, starea sa s-a inrautatit brusc, iar cei de la Infectioase, neavand pusa in functiune sectia de Terapie Intensiva, au fost nevoiti sa il transfere la celalalt spital.

Din cele constatate de medici si confirmate de familie, tanarul facuse o infectie grava pe fondul scaderii imunitatii organismului din cauza consumului de substante halucinogene.
Nu este singurul caz in ultimul timp de acest fel la Spitalul de Boli Infectioase. "Am mai avut cazuri asemanatoare, dar neconfirmate toate. Am fost nevoiti sa il transferam la Spitalul Spiridon din cauza ca sectia noastra de Terapie Intensiva va fi functionala abia peste doua-trei saptamani", a spus Carmen Dorobat, medic la Spitalul de Boli Infectioase Iasi care s-a ocupat de acest caz si care a lasat sa se inteleaga ca, asemenea multor unitati spitalicesti, subfinantarea este o problema si la unitatea in care isi desfasoara activitatea.

×