x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suceava / Prapad la Voronet

Suceava / Prapad la Voronet

11 Iul 2005   •   00:00

Bilant dezastruos in urma ploilor torentiale cazute sambata seara in judetul Suceava. Zece localitati afectate, peste 100 de locuinte inundate, animale inecate. Urgia a lovit cel mai tare localitatea Voronet, unde s-a produs o adevarata "rupere de nori".
Torentii formati pe munte s-au revarsat in paraul Voronet, al carui debit a crescut de circa opt ori intr-un timp extrem de scurt, inundand zona de case de vacante din amonte de Manastirea Voronet, doua dintre acestea fiind distruse in totalitate. Intr-una dintre aceste case se aflau si prezentatorii Antenei 1 Andrei si Andreea Zaharescu, care s-au refugiat la etajul imobilului, fiind apoi preluati si transportati la Gura Humorului. Apele au luat cu ele inclusiv 16 masini, pe care le-au tarat pe o distanta de cateva sute de metri.

DEZASTRU. Aproximatix 80 de turisti aflati la o tabara din zona, dintre care cinci americani, s-au salvat din calea furiei apelor urcandu-se pe munte.

CAMPANIE. La initiativa presedintelui PC Bucuresti, Dan Liga, si a subprefectului Capitalei, Serban Bucur, s-a demarat o actiune de strangere de ajutoare si de fonduri pentru victimele inundatiilor din sudul tarii. Incepand de ieri, timp de 30 de zile, cetatenii vor putea dona alimente, imbracaminte, incaltaminte, materiale de constructie sau bani la corturile special amenajate din fata Teatrului National Bucuresti.
"Oameni care s-au chinuit o viata intreaga sa stranga ceva, oameni care supravietuiau de pe o zi pe alta au privit neputinciosi cum, in cateva ore, au ramas fara nimic. In asemenea situatii, ar trebui sa dam la o parte interesele politice, orgoliile personale si sa ne dam mana pentru a ajuta niste oameni care sunt intr-o situatie disperata", a declarat deputatul Dan Liga. (Nicu Amuraritei)

×
Subiecte în articol: observator