x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sulfina Barbu: Mulţi miniştri nici nu ştiu cum arată un dig

Sulfina Barbu: Mulţi miniştri nici nu ştiu cum arată un dig

01 Iul 2010   •   00:00

Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu (PDL) a declarat că subiectul apărării împotriva inundaţiilor "nu trebuie discutat", ci acceptat, atunci când se împart banii în ministere şi că prevenirea inundaţiilor trebuie să fie un domeniu prioritar.



"Pe viitor, miniştrii să înţeleagă că domeniul de apărare împotriva inundaţiilor este prioritar. Atunci când se fac împărţirile de bani în ministere, să fie un subiect care să nu fie discutat. Toată lumea să accepte că întâi se alocă fonduri pentru acest domeniu şi miniştrii trebuie să vadă în teren ceea ce se întâmplă", a declarat preşedintele Comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Sulfina Barbu a spus că mulţi miniştri nu ştiu nici măcar cum arată un dig şi cât este el de important: "Nu cred că ştiu mulţi miniştri cum arată un dig şi cât este el de important, chiar dacă poate fi important o dată la zece ani! Nu cred că ştiu mulţi miniştri cum arată o acumulare! E bine să vadă în teren lucrurile acestea".

Fostul ministru al Mediului crede că solicitarea premierului ca toţi miniştrii să plece în zonele inundate este o idee bună. "Eu cred că este un lucru foarte bun şi prim-ministrul a procedat corect, pentru că trebuie să fie în teren şi să vadă situaţia la faţa locului. Din birou se văd lucrurile altfel", a spus Sulfina Barbu.
Ea mai consideră că autorităţile din plan local ar trebui să facă simulări mai dese cu populaţia din zonele expuse inundaţiilor.

×
Subiecte în articol: observator