x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sulfina Barbu s-a asociat cu Flutur

Sulfina Barbu s-a asociat cu Flutur

de Alexandru Nastase    |    17 Iun 2005   •   00:00
Sulfina Barbu s-a asociat cu Flutur

Ministerul Mediului, condus de Sulfina Barbu, si cel al Agriculturii, aflat in subordinea lui Gheorghe Flutur, intentioneaza sa modifice contractele de concesionare din Delta Dunarii, adaugandu-le mai multe clauze prin acte aditionale.

Ministerul Mediului, condus de Sulfina Barbu, si cel al Agriculturii, aflat in subordinea lui Gheorghe Flutur, intentioneaza sa modifice contractele de concesionare din Delta Dunarii, adaugandu-le mai multe clauze prin acte aditionale.

Potrivit unor surse din cele doua ministere, aceste clauze sunt absolut necesare pentru ca, in timpul scurs de la incheierea contractelor de concesionare, s-a modificat cadrul legislativ, aparand o noua lege a pescuitului, 113/2005.

PLANUL. Desi lucrurile par simple si corecte la prima vedere, exista foarte multe voci care sustin ca aceste miscari venite din partea actualei puteri sunt, de fapt, parte dintr-un plan care vizeaza anularea concesiunilor in Delta Dunarii si atribuirea activitatilor de pescuit si recoltare a stufului prin incredintare directa. Totusi, prevederile noii legi a pescuitului nu se pot aplica retroactiv si deci nu afecteaza in nici un fel concesiunile, care sunt de fapt niste contracte comerciale.

SEDINTA. Ieri-dimineata Sulfina Barbu, insotita de secretarul de stat Constantin Popescu si de guvernatorul RBDD, Paul Cononv, impreuna cu alte persoane cu functie din cele doua ministere, au pus-o de-o intalnire cu concesionarii resursei piscicole din Delta. Acestia au primit invitatia cu doua zile inainte de intalnire, desi se afla intr-o perioada extrem de importanta a anului, la cateva zile dupa ce s-a incheiat prohibitia. Concesionarii sau reprezentantii lor au fost prezenti in majoritate la intalnire. Acolo, ministrul Mediului le-a distribuit cate un model de contract aditional si a spus ca intentioneaza sa inceapa de saptamana viitoare negocieri cu fiecare concesionar in parte in vederea semnarii.

In ciuda informatiilor care aratau ca s-au unit intr-o asociatie care sa le reprezinte interesele, concesionarii s-au aratat din nou dezbinati si s-au acuzat unii pe altii, precum si pe reprezentantii ARBDD si ai Institutului de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii. Totusi, la incheierea discutiilor, majoritatea dintre ei s-au aratat destul de sceptici in ceea ce priveste modificarea contractelor si au spus ca nu vor semna actele aditionale propuse de Ministerul Mediului. Ei sustin ca nu au de ce sa modifice respectivele clauzele, atata timp cat nici o lege nu se poate aplica retroactiv.

×
Subiecte în articol: observator