x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SUNT SALVAŢI / Refugiaţi sudanezi cazaţi la Timişoara

SUNT SALVAŢI / Refugiaţi sudanezi cazaţi la Timişoara

de Mircea Opris    |    28 Ian 2009   •   00:00

Un grup de 42 de refugiaţi sudanezi, care până acum au stat într-o tabără din deşertul irakian, au sosit, cu o cursă charter, în noaptea de luni spre marţi la Timişoara, ei urmând să stea la Centrul de Tranzit pentru Refugiaţi.



Cei 42 sunt în majoritate de origine sudaneză, însă, printre ei, se află şi trei femei de origine irakiană. Toţi provin din regiunea Darfour, aflată în vestul Sudanului, care este măcinată de conflicte inter-tribale. Unii dintre cei care au ajuns aseară la Timişoara au declarat că au fost nevoiţi să îşi lase în urmă familiile, alţii, mai fericiţi, au reuşit să se salveze împreună cu soţiile şi copiii lor. Astfel, printre refugiaţi se află şi 15 copii.

A DOUA TURĂ

Acesta este cel de-al doilea grup de refugiaţi sudanezi care au sosit la Timişoara, după ce, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, 97 de persoane aflate în aceleaşi condiţii au fost cazate la Centrul pentru Refugiaţi. Vinerea trecută, unul dintre sudanezii care au sosit în decembrie a murit în urma unui infarct, fiind înmormântat în cimitirul din Salonta, cel mai apropiat cimitir musulman de Timişoara.

×
Subiecte în articol: observator