x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Supărat că tîrgumureşenii nu l-au votat în funcţia de primar, candidatul PCM, dr. Bendek Imre, a anunţat că nu-i mai operează

Supărat că tîrgumureşenii nu l-au votat în funcţia de primar, candidatul PCM, dr. Bendek Imre, a anunţat că nu-i mai operează

de Raluca Cret    |    12 Iun 2012   •   11:18
Supărat că tîrgumureşenii nu l-au votat în funcţia de primar, candidatul PCM, dr. Bendek Imre, a anunţat că nu-i mai operează

Candidatul civicilor maghiari, Benedek Imre, a obtinut la alegerile locale doar 1.300 de voturi. Nemultumit de rezultat, Benedek s-a suparat pe toata lumea: pe UDMR, pe PCM, pe unguri, pe jurnalisti si chiar si pe pacientii pe care i-a operat dar nu l-au votat.

Ei sunt cei mai in pierdere, pentru ca nu vor mai beneficia de serviciile doctorului: 'Pentru aceasta grava pedeapsa pe care mi-au dat-o locuitorii orasului Tirgu-Mures, va declar, de astazi sunt profesor universitar si nu mai operez si nu mai fac nimica, decat ori in Moldova, ori in Arabia, ori in Ungaria. Acesta este mesajul. (...)Dumneavoastra chiar credeti ca Benedek asa este? Pai pentru asta, Benedek in Tirgu-Mures nu mai opereaza. Pai daca eu am 1.300 de oameni care au incredere in mine, eu ca medic nu am ce cauta aicea'.

Benedek e suparat si pe 'structurile' din cauza carora nu a obtinut multe voturi: 'Daca nu s-ar fi ocupat de mine acele structuri supracalificate pe care noi nu avem, s-au bagat ziaristii, s-au luat asistente, s-au bagat in casa, s-au luat numere de telefon, ca Benedek nu cumva sa atinga 5% sa fie prezent acolo. (...)Acesti domni care sunt in conducere, nu numesc ca sa nu ma dea in judecata, toti cu structurile care au un singur rost, sa tina in frau ungurimea. UDMR-ul este in mana partidelor de guvernamant de a tine in frau'.

Benedek a declarat ca si Mugur Isarescu si Adrian Nastase au venit la el ca sa-l convinga sa nu candideze. Cu toate acestea, el a ales PCM pentru ca 'Toata strategia a fost sa leg de numele meu PC si prin numele meu sa-l fac european. Partidul Civic in Tirgu-Mures nu a avut manifestari radicale'.

Pe urmatorul loc pe lista neagra se afla jurnalistii. 'Jurnalisti au venit sa lucreze cu mine, au luat bani, au disparut pe ultima suta de metri', a declarat Bendek, referindu-se la 'ziaristi care la inceput au fost prezenti si cu 4-5 zile inainte au disparut, romani si un ungur'.

Bratul razbunarii este lung si se intinde si asupra jurnalistilor care au indraznit sa-l critice: 'Domnul de la Radio Gaga si-a permis ca sa-si bata joc in emisiune, numind numele meu, pai la asta i-am pus trei stenturi de sapte ani. Sa caute alt medic. Juramantul suna asa: daca este cineva in pericol de moarte, trebuie sa intervii oricine ar fi. Juramantul meu, asta respect. Dar prestarile de servicii gaseasca alt medic'.
Pana la sfarsitul conferintei de presa, medicul s-a mai indulcit: 'In Tirgu-Mures nu mai operez decat urgentele si tin cursurile si atata'. Dar concluzia este ferma: 'Nu voi face medicina, dar ma pregatesc de noiembrie. Acum incep sa fac numai politica, de acum incolo medicina s-a terminat. (...)Voi fi semnul de strigat pentru comunitatea mea'.

×