x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Surprize olfactive pe litoralul românesc. "Oceanic Club" nu mai ridică de pe plaje delfinii morţi. Vezi de ce

Surprize olfactive pe litoralul românesc. "Oceanic Club" nu mai ridică de pe plaje delfinii morţi. Vezi de ce

25 Iun 2012   •   13:15
Surprize olfactive pe litoralul românesc. "Oceanic Club" nu mai ridică de pe plaje delfinii morţi. Vezi de ce

Echipa 'Oceanic Club' a anuntat ca isi intrerupe activitate de preluare a cadavrelor delfinilor esuati pe plajele litoralului romanesc. Motivul acestei decizii este lipsa banilor, dar si a sponsorilor care sa sustina financiar aceste activitati. Costurile se ridica anuale la peste 20.000 de lei, suma sustinuta pana acum din contributiile voluntarilor 'Oceanic Club'.

Totusi, reprezentantii Societatii de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin spun ca vor aloca in continuare resurse pentru caturile de delfini esuati vii care necesita interventie pentru salvare. De asemenea, isi mentin disponibilitatea pentru investigarea, prin sondaj, a aunui procent de 10% din caturile de cetacee esuate moarte, fara a asi asuma obligatia preluarii, transportului si incinerarii acestora.

S.E.O.P.M.M. este singura organizatie din tara care se ocupa de astfel de interventii. 'Dupa sistarea activitatii Echipajului de Interventie si Salvare a Animalelor Salbatice aflate in Dificultate, anul trecut in data de 2 septembrie, aceasta este al doilea segment de actiune de interventie pe care suntem nevoiti sa il intrerupem din ratiuni financiare', precizeaza biologul Razvan Popescu Mirceni, coordonatorul 'Oceanic Club'.

×