x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de angajaţi PROTESTEAZĂ la Oltchim, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pentru luna mai

Sute de angajaţi PROTESTEAZĂ la Oltchim, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pentru luna mai

04 Iul 2013   •   11:06
Sute de angajaţi PROTESTEAZĂ la Oltchim, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pentru luna mai

Angajaţii de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează în faţa pavilionului administrativ al societăţii, nemultumiţi de neplata salariilor pentru luna mai, potrivit Mediafax. Vineri, urmează să le fie achitată doar jumătate din suma aferentă acestei perioade.

"Angajaţii protestează pentru că au aflat că mâine vor primi doar 50 la sută din suma aferentă lunii mai. Aceasta este motivarea pentru faptul că aceşti oameni au ales să protesteze în faţa pavilionului administrativ al societăţii", a declarat liderul Sindicatului Victoria din cadrul Oltchim, Corneliu Cernev.

La protest participă şi persoane care au fost disponibilizate de la Oltchim în luna iunie.

În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim - 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti - au fost disponibilizaţi, ei beneficiind de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR să preia Oltchim, aflat în insolvenţă de la începutul acestui an, reprezentanţii potenţialului investitor afirmând că vor analiza situaţia înainte de a lua o decizie. Ulterior, în 27 iunie, reprezentantul administratorilor judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea, anunţa că Guvernul ar putea conveni cu SOCAR, în luna iulie, vânzarea combinatului, dacă grupul azer este interesat de achiziţia Oltchim.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a eşuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

La începutul acestui an, compania petrolieră azeră de stat SOCAR a anunţat că a ajuns la o reţea de 14 benzinării în România şi va continua să deschidă noi unităţi, în oraşele Bacău, Focşani şi Roman. Compania azeră de stat are reţele de benzinării în Elveţia, România, Ukraina şi Georgia şi produce anual 60 de milioane de tone de petrol şi 30 de miliarde metri cubi de gaze naturale. Recent, SOCAR a câştigat controlul companiei greceşti DESFA, operatorul reţelei de transport al gazelor naturale din Grecia, după retragerea grupului Gazprom din cursă.

În urmă cu trei ani, SOCAR anunţa că este interesată să coopereze cu Oltchim şi să îşi vândă produsele petrochimice pe piaţa românească, precizând atunci că acest lucru nu înseamnă că vrea să cumpere ceva în România.

×
Subiecte în articol: oltchim protest salariaţi