x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de persoane au participat la funeraliile pilotului Aurelian Cojocaru

Sute de persoane au participat la funeraliile pilotului Aurelian Cojocaru

25 Aug 2012   •   13:53
Sute de persoane au participat la funeraliile pilotului Aurelian Cojocaru

Cateva sute de persoane au luat parte, la Craiova, la inmormantarea pilotului Aurelian Cojocaru, care si-a pierdut viata in accidentul aviatic produs joi, pe parcursul funeraliilor mai multe avioane survoland zona.

Corpul neinsufletit al comandorului Aurelian Cojocaru a fost depus inca de vineri seara la capela Bisericii "Sfantul Nicolae" din Craiova, unde sambata un sobor de preoti a oficiat o slujba, iar curtea bisericii s-a umplut de coroane de flori aduse de cunoscuti, prieteni, dar si colegi din armata veniti sa ii aduca un ultim omagiu. De asemenea, superiorii pilotului din cadrul Ministerului Apararii au fost prezenti la funeralii, alaturi de oficialitati ale judetului.

"Nu a fost coleg pe care Relu sa nu il ajute, renuntand de multe ori la propriile interese petnru a-si ajuta semenii. In acest moment, atat de tragic, nu pot decat sa multumesc familiei care ni l-a dat pe Relu", a spus Florea Draghici, seful Centrului de Cercetari si Incercari in Zbor Craiova, unde activa comandorul Aurelian Cojocaru.

"Un om deosebit, un profesionist, un prieten adevarat", a spus, la randul sau, Valentin Carra, unul dintre colegii comandorului.

Comandorul Aurelian Cojocaru si-a pierdut viata joi dimineata, dupa ce avionul IAR 99 Soim pe care il pilota s-a prabusit in apropierea Aeroportului Criaova. In momentul impactului, avionul, care executa un zbor de antrenament, a luat foc, fiind distrus complet. Comandorul Cojocaru (48 de ani) era seful Sectiei piloti incercare, navigatie si meteorologie si avea 900 de ore de zbor pe acest tip de aeronava.

La momentul accidentului in avion se mai afla si locotenent-comandorul Mihail-Relu Ioana, care s-a catapultat. Acesta a fost grav ranit, in prezent fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central din Capitala, unde a fost adus cu un elicopter al MApN.(Mediafax)

×
Subiecte în articol: pilot funeralii aurelian cojocaru