x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Sute de tone de deșeuri scoase de pe malul lacului Fundeni. Utilajele nu au ajuns la apă

VIDEO. Sute de tone de deșeuri scoase de pe malul lacului Fundeni. Utilajele nu au ajuns la apă

18 Apr 2021   •   11:29
VIDEO. Sute de tone de deșeuri scoase de pe malul lacului Fundeni. Utilajele nu au ajuns la apă
Sursa foto: Foto: Captură video

Sute de tone de deșeuri au fost scoase de pe malul lacului Fundeni în doar cinci zile în cadrul campaniei de curățenie care a fost inițiată de Primăria Sectorului 2. Utilajele nu au ajuns la apă, trebuie să fie eliberate câteva straturi de gunoi, susține primarul Radu Mihaiu.

343 tone de deșeuri au fost scoase de pe malul lacului Fundeni. Este doar începutul deoarece situația este foarte gravă, spune primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe Facebook. Utilajele nu au ajuns la apă, iar în lac sunt adevărate insule de gunoaie, mai spune Mihaiu.

„În numai cinci zile, dintr-un singur depozit de gunoi ilegal, echipele Administrației Domeniului Public au scos 343 tone deșeuri de pe malul lacului Fundeni. Situația acolo e atât de gravă încât utilajele nu se pot apropia suficient de apă până nu eliberăm drumul de câteva straturi de gunoi. Iar în lac, insulele de deșeuri se întind așa de mult încât cei de la Apele Române vor fi nevoiți să aducă un utilaj special șenilat cu care să ajungă atât de departe. Lacul Fundeni e o bombă ecologică, dar nu ne vom opri până nu îl limpezim”, a anunțat Radu Mihaiu pe Facebook.

Primarul susține că gropile de gunoi de la lacul Fundeni s-au format din cauza mafiei care a golit în zonă numeroase camioane de deșeuri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lacul fundeni deşeuri