x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tabere şcolare, transferate la consiliile judeţene şi locale

Tabere şcolare, transferate la consiliile judeţene şi locale

16 Feb 2011   •   14:58

Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST) pregăteşte o hotărâre de guvern prin care, în prima parte a acestui an, aproximativ 20 de tabere şcolare ar urma să treacă din administrarea Autorităţii în cea a consiliilor judeţene şi locale.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST) Szell Lorincz a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, că se află în pregătire o hotărâre de guvern prin care mai multe tabere şcolare, centre de agrement, vor fi transferate din domeniul public al statului şi din administrarea ANST în administrarea consiliilor judeţene sau locale.

"Luna aceasta, pregătim o hotărâre de guvern prin care mai multe tabere şcolare vor fi transferate din domeniul public al statului, din administrarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al statului, dar în administrarea consiliilor judeţene şi locale", a spus Szell.

Szell Lorincz a menţionat că, în prezent, ANST are în administrare 181 de tabere şcolare, dintre care 80 au fost modernizate în ultimii cinci ani, iar dintre acestea, conform estimărilor, aproximativ 20 vor trece în administrarea consiliilor judeţene şi cele locale.

Potrivit sursei citate, în judeţul Covasna cinci tabere vor trece în administrarea Consiliului Judeţean.

Vicepreşedintele ANTS a subliniat că administraţiile publice locale care vor prelua în administrare aceste centre de agrement nu vor putea să schimbe destinaţia acestora.

"În hotărârea de guvern pe care o pregătim este expres prevăzut că nu se poate schimba destinaţia spaţiilor", a spus Szell.

El a menţionat că această hotărâre de guvern ar urma să fie adoptată în prima parte a acestui an.

În octombrie 2010, Consiliul Judeţean Covasna a aprobat o solicitare de transmitere a cinci tabere şcolare din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) în administrarea CJ.

Atunci, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, susţinea că trecerea acestor imobile în proprietatea judeţului Covasna şi în administrarea Consiliului Judeţean are un impact social pozitiv, prin dezvoltarea şi susţinerea activităţilor sportive şi de tineret, precum şi întărirea autonomiei structurilor sportive şi a asociaţiilor de tineret în organizarea, coordonarea şi dezvoltarea activităţilor la nivel local.

În prezent, în judeţul Covasna sunt cinci unităţi care sunt folosite drept centre de agrement, respectiv cele de la Pădureni, Ozunca-Băi, Crasna, Comandău şi "Csipkés" de la Zăbala.

×