x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un tablou de 2 milioane de euro furat din Marea Britanie, descoperit în Ilfov

Un tablou de 2 milioane de euro furat din Marea Britanie, descoperit în Ilfov

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2024   •   14:15
Un tablou de 2 milioane de euro furat din Marea Britanie, descoperit în Ilfov

Un tablou evaluat la aproximativ două milioane de euro, furat dintr-o galerie de artă din Oxford, a fost găsit în România, după o investigație coordonată între autoritățile române și cele britanice. Potrivit Poliției Române, opera de artă face parte dintr-un lot de tablouri furate și a ajuns în țara noastră printr-o tranzacție pe piața neagră.

Tabloul, sustras în martie 2020, a fost predat autorităților britanice, conform anunțului făcut vineri de către Poliția Română.

Opera de artă a fost descoperită în cadrul unei investigații desfășurate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. Aceștia au acționat într-un dosar penal ce vizează infracțiuni precum furt calificat, tăinuire și spălare de bani.

În urma verificărilor, s-a constatat că tabloul face parte din lotul sustras în urmă cu aproape patru ani dintr-o galerie de artă din Oxford, Marea Britanie, având o valoare estimată de două milioane de euro.

Cooperarea internațională în cadrul acestei investigații a fost evidentă, polițiștii români participând la o întâlnire operativă în Olanda, alături de autoritățile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii. Aici, s-au stabilit elementele comune ale anchetelor paralele, cu scopul de a elabora o strategie comună pentru aducerea în fața justiției a persoanelor implicate în traficul ilicit de artă.

La finalizarea procesului, tabloul a fost restituit autorităților judiciare din Marea Britanie, conform ordonanței procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. Dosarul a fost apoi înaintat unității de parchet cu propunere legală în martie 2024, potrivit Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Oxford tablou furat Ilfov